Αθλητισμός|10.12.2023 07:41

Το πήρε και αυτό ο Λεμπρόν Τζέιμς - Οι ισοπεδωτικοί Λέικερς κατέκτησαν το πρώτο Κύπελλο στην Ιστορία του NBA

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Λος Άντζελες Λέικερς (AP)
Λος Άντζελες Λέικερς (AP)
Λος Άντζελες Λέικερς (AP)
Λος Άντζελες Λέικερς (AP)
Λος Άντζελες Λέικερς (AP)

Ο «βασιλιάς» έγραψε ξανά Ιστορία, καθώς πρόσθεσε ακόμα ένα γαλόνι στο πέτο του! Σε μία σπουδαία βραδιά για το NBA, οι Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς, κατέκτησαν το πρώτο In Season Tournament που διεξήχθη ποτέ, ισοπεδώνοντας τους Ιντιάνα Πέισερς με 123-109.

Κορυφαίος για τους Λιμνανθρώπους, ο Άντονι Ντέιβις, ο οποίος πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με ένα αδιανόητο double-double καταγράφοντας 41 πόντους, 20 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 μπλοκ σε 40 λεπτά συμμετοχής, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στην ομάδα της Ιντιάνα να αντιδράσει.

Φυσικά, και ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν μπορούσε να μη συμμετέχει στο πάρτι. Τι και αν σε λίγες ημέρες κλείνει τα 39 του χρόνια, ήταν ξανά κυριαρχικός, πετυχαίνοντας 24 πόντους, 11 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 35 λεπτά.

Ο αγώνας

Οι «Λιμνάνθρωποι» φρόντισαν να δείξουν από νωρίς τις διαθέσεις τους στον τελικό, κλείνοντας το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 34-29, ενώ διατήρησαν το προβάδισμα των πέντε πόντων μέχρι την λήξη του ημιχρόνου (65-60).

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λέικερς ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και εκμεταλλεύτηκαν το κάκιστο βράδυ του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον και με το δίδυμο των Λεμπρόν-Ντέιβις να παίρνει «φωτιά» ανέβασαν την διαφορά στους οκτώ πόντους (90-82).

Στο τέταρτο δωδεκάλεπτο οι Λέικερς ήταν καταιγιστικοί και με επί μέρους 33-27, έφτασαν με χαρακτηριστική άνεση στη νίκη γράφοντας ιστορία ως η πρώτη ομάδα που κατακτάει το Κύπελλο του NBA.

Τα δωδεκάλεπτα: 34-29, 65-60, 90-82, 123-109

NBAειδήσεις τώραΛεΜπρόν ΤζέιμςΛος Άντζελες Λέικερς