Αθλητισμός|10.12.2023 20:20

Τραγωδία στο ισπανικό ποδόσφαιρο - Έφυγε απ' τη ζωή 70χρονος φίλαθλος από ανακοπή καρδιάς κατά τη διάρκεια του αγώνα Γρανάδα - Μπιλμπάο

Newsroom

Το ισπανικό ποδόσφαιρο βυθίστηκε στο πένθος καθώς ένας άτυχος φίλαθλος της Γρανάδα έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς που υπέστη κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μπιλμπάο για την ισπανική La Liga.

Λίγο μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο Λος Καρμένες το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά καθώς ο γκολκίπερ της Αθλέτικ Ουνάι Σιμόν αντιλήφθηκε πρώτος κι ενημέρωσε τον διαιτητή ότι κάποιος φίλαθλος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα στην εξέδρα. Στο σημείο έσπευσαν οι γιατροί και των δύο ομάδων, που έκαναν καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στον 70χρονο φίλαθλο, την ώρα που οι υπόλοιποι γύρω του κρατούσαν ένα λευκό σεντόνι προκειμένου να μην υπάρξουν εικόνες.

Ο άτυχος φίλαθλος μεταφέρθηκε στο ιατρείο του γηπέδου κι από εκεί σε κοντινό νοσοκομείο, όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες ανάνηψής του, που όμως αποδείχθηκαν άκαρπες καθώς ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή. Περίπου μια ώρα μετά τη διακοπή του ματς ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου ο θάνατος του φιλάθλου της Γρανάδα και η απόφαση για οριστική αναβολή του αγώνα. Ένα παρατεταμένο χειροκρότημα ακούστηκε από τις κερκίδες καθώς οι φίλαθλοι θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του αδικοχαμένου οπαδού.

Η Μπιλμπάο προηγείτο στο σκορ από το 6' με γκολ του Ινιάκι Γουίλιαμς.

La LigaΓρανάδαΑθλέτικ Μπιλμπάοειδήσεις τώραανακοπή καρδιάςθάνατος