Αθλητισμός|12.12.2023 07:36

Άγρια επίθεση με γροθιές και κλωτσιές σε διαιτητή στην Τουρκία - Τον χτύπησε και ο πρόεδρος της Ανκαραγκουτσού - Παρέμβαση Ερντογάν

Newsroom

Άγρια επίθεση με γροθιές και κλωτσιές δέχθηκε ένας διαιτητής στη Σούπερ Λιγκ της Τουρκίας! Το απίστευτο περιστατικό συνέβη μετά το τελευταίο σφύριγμα στην αναμέτρηση για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος μεταξύ της Ανκαραγκουτσού και της Ρίζεσπορ. Επ’ αόριστον αναβάλλονται την ίδια ώρα όλοι οι αγώνες της σούπερ Λιγκ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 14' και έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 50', ενώ οι φιλοξενούμενοι έμειναν επίσης με δέκα παίκτες στο 95', αλλά κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν στο 97' διαμορφώνοντας το τελικό 1-1. Με τη λήξη του αγώνα όμως, ο διαιτητής Μελέρ δέχθηκε άγρια επίθεση απ' τον πρόεδρο της Ανκαραγκουτσού Φαρούκ Κοτσά, ο οποίος έτρεξε στο γήπεδο και του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο!

Ο Τούρκος ρέφερι έπεσε στον αγωνιστικό χώρο αλλά η επίθεση εις βάρος του συνεχίστηκε με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα καθώς άλλα άτομα που βρέθηκαν στο σημείο τον χτύπησαν ακόμα και με κλωτσιές στο κεφάλι!

Ο Μελέρ όταν κατόρθωσε να σηκωθεί έδειχνε σοκαρισμένος, ενώ το μάτι ήταν πρησμένο από χτύπημα που δέχθηκε. Πάντως, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, οι οπαδοί της Ανκαραγκουτσού πανηγύρισαν με την γροθιά του προέδρου της ομάδας, ενώ αρκετοί εξ αυτών προσπάθησαν να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο.

Στην αναμέτρηση έπαιξε και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή για την Ανκαραγκουτσού στο 46'.

Παρέμβαση Ερντογάν και διαγραφή απ' το κόμμα του

Η επίθεση του προέδρου της Ανκαραγκουτσού πήρε και πολιτικές διαστάσεις στην Τουρκία καθώς ο Κοτσά είναι μέλος και πρώην βουλευτής του κόμματος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταδίκασε το περιστατικό. 

Παράλληλα όμως, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Κοτσά θα διαγραφεί από μέλος του κόμματος του Ερντογάν. Ήδη έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις και θα περάσει από το πειθαρχικό με το αίτημα της αποβολής λόγω του συγκεκριμένου περιστατικού.

Η ανάρτηση του Ερντογάν αναφέρει: «Καταδικάζω την επίθεση στον διαιτητή Χαλίλ Ουμού Μελέρ μετά τον αγώνα Ανκαραγκουτσού - Ρίζεσπορ που έγινε σήμερα το απόγευμα και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Αθλητισμός σημαίνει ειρήνη και αδελφοσύνη. Ο αθλητισμός είναι ασυμβίβαστος με τη βία. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη βία στον τουρκικό αθλητισμό».

Σημειωτέον ότι έγιναν και δύο συλλήψεις για την επίθεση στον διαιτητή.

ΤουρκίαδιαιτητήςΑνκαραγκουτσούειδήσεις τώραδιαιτησία