Αθλητισμός|28.03.2019 08:36

Δημήτρης Κολοβός στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ: «Δουλειά, ταλέντο, οικογένεια»

Παναγιώτης Γκαμπράνης

Μπήκε στο 67’ µε κρύο αίµα στο «Μπίλινο Πόλιε» και γρήγορα οι Βόσνιοι αµυντικοί άρχισαν να ψάχνουν ποιος είναι αυτός ο θρασύς επιθετικός. Στο 85’ ο ∆ηµήτρης Κολοβός πήδηξε σαν σέντερ φορ, ισοφάρισε σε 2-2 και πανηγύρισε σηκώνοντας τα χέρια του στον ουρανό. «Ευχαριστώ τον Θεό! Για σένα εκεί ψηλά!» σχολίασε στα social media, αναφερόµενος στον πατέρα του, που τον έχασε πριν από πέντε χρόνια.

Ο «χρυσός» σκόρερ της «γαλανόλευκης» άρπαξε από τα µαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Αγγελος Αναστασιάδης. Επαιξε 19 λεπτά µε το Λίχτενσταϊν και άλλα 23 µε τη Βοσνία, µπήκε ξανά στον χάρτη και συστήθηκε από την αρχή. Αλλωστε ο Αναστασιάδης (και ο Μπασινάς που τον παρακολούθησε στην Κύπρο) τον έβγαλε ξανά από την αφάνεια. Νωρίτερα τον πίστεψε ο Αναστασίου και τον πήρε στην Οµόνοια µόλις επέστρεψε από έναν σοβαρό τραυµατισµό. Είχε κάνει ντεµπούτο στην Εθνική µε τον Τσάνα το 2014 σε ένα φιλικό µε τη Σερβία, έπαιξε στη συνέχεια δύο µατς µε τον Μαρκαριάν και µετά χάθηκε από τις κλήσεις της Εθνικής οµάδας.

Χαρούµενος

«Είµαι πολύ χαρούµενος που επέστρεψα στην Εθνική οµάδα. Είναι σηµαντικό να φοράς το εθνόσηµο και να σκοράρεις, είµαι χαρούµενος που έβαλα το γκολ της ισοφάρισης. Είναι σηµαντικό να έχεις την εµπιστοσύνη του προπονητή. Στα καλά έρχονται πολλοί, είναι όµως στιγµές που δεν είσαι καλά και βλέπεις ποιοι στέκονται δίπλα σου» είπε ο σκόρερ της Εθνικής στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ».

Το µήνυµα

Το µήνυµα του ∆ηµήτρη Κολοβού, λίγο πριν πετάξει από την Αθήνα για την Κύπρο, είναι ξεκάθαρο. «∆ουλειά. ∆ουλειά. Πρέπει να προσπαθούµε διαρκώς. Εχουµε ταλέντο και είµαστε οικογένεια. Οµως πρέπει να βάλουµε κάτω το κεφάλι και να τα δώσουµε όλα, πρώτα για την οµάδα και µετά ο καθένας για τον εαυτό του. Θα έρθουν καλύτερες µέρες για την Εθνική οµάδα». Ο µάνατζέρ του, Πασχάλης Τουντούρης, δίπλα µας, τον συµβουλεύει από το τηλέφωνο: «Πήγαινε να ξεκουραστείς. Εχεις ντέρµπι το Σάββατο µε τον ΑΠΟΕΛ». Και τονίζει: «Είναι τοπ ποδοσφαιριστής, θα το δείτε σύντοµα». Η Εθνική οµάδα επέστρεψε µε χαµόγελα από τη Βοσνία και θέλει να τα διατηρήσει και µετά τα εντός έδρας µατς µε Ιταλία και Αρµενία τον Ιούνιο. «Μου θύµισε την εποχή του Σάντος. Ο προπονητής έχει βάλει το χεράκι του» σχολίασε ο Κώστας Κατσουράνης. Ο δε Στέλιος Γιαννακόπουλος τρελάθηκε µε τον Αγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο. «Είσαι γίγαντας» του είπε, ορµώντας πάνω του στο γκολ της ισοφάρισης. Η Εθνική χαµογελάει ξανά.

Δημήτρης ΚολοβόςΕθνική ομάδαEuro 2020