Αθλητισμός|28.03.2019 11:26

ΠΑΟΚ: Τα τρία σηµεία-κλειδιά για τη νέα Τούµπα

Αντώνης Τσακαλέας

Χωρίς τυµπανοκρουσίες και µεγάλα λόγια, οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ κινούνται προς την κατεύθυνση της ανακατασκευής της Τούµπας, ενός έργου ζωής για τον «Δικέφαλο του Βορρά», προσπαθώντας να βάλουν τις πρώτες βάσεις, που δεν είναι άλλες από την έκδοση των εγγράφων τα οποία θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη έναρξη των εργασιών.

Τον περασµένο Οκτώβριο καταγράφηκε το πρώτο βήµα: η παραχώρηση των στρεµµάτων του περιβάλλοντος χώρου του σηµερινού σταδίου ήταν το γεγονός που καθόρισε και τις επόµενες κινήσεις. Από τη στιγµή που έγινε αυτή η παραχώρηση, ο µοναδικός τρόπος να εκδοθούν άδειες ανέγερσης σταδίου ήταν η σύνταξη ειδικού χωρικού σχεδίου. Η δεύτερη συνεδρίαση της οµάδας εργασίας, που έγινε την περασµένη Τρίτη, έφερε στην επιφάνεια τις συγκεκριµένες κινήσεις, µέσω των οποίων θα προκύψει η πολυπόθητη άδεια εργασιών, που δεν θα µπορεί να αµφισβητηθεί.

Τα ειδικά χωρικά σχέδια κατατίθενται στο Συµβούλιο της Επικρατείας και ακολούθως εκδίδεται προεδρικό διάταγµα, το οποίο και θα ανοίξει διάπλατα τον δρόµο για τις εργασίες. Από τον περασµένο Νοέµβριο, όταν και άρχισε να σµιλεύεται ο ειδικός χώρος σχεδίου που αφορά την έκταση την οποία περιλαµβάνει το στάδιο της Τούµπας, ο πρώτος στόχος που τέθηκε ήταν να φτάσει αυτό, µέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο Συµβούλιο της Επικρατείας και να εγκριθεί µέχρι το τέλος του 2019. Αυτός είναι και ο λόγος που παράλληλα οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έχουν κινηθεί τόσο προς την κατεύθυνση του σχεδιασµού του νέου σταδίου όσο και προς αυτήν της µετακόµισης στο Καυτανζόγλειο Στάδιο.

Πράξεις, όχι λόγια

«Εµείς δεν χρειάζεται να πούµε το οτιδήποτε για το συγκεκριµένο θέµα. Εµείς έχουµε µόνο να κάνουµε, και το καλύτερο θα είναι να µιλάµε µε πράξεις» λένε όσοι βρίσκονται εντός ΠΑΟΚ και χειρίζονται το θέµα της ανακατασκευής του σταδίου. Το ιδανικό σενάριο θέλει τον ΠΑΟΚ στο Καυτανζόγλειο από το ξεκίνηµα της νέα σεζόν, µε τους «ασπρόµαυρους» να µην προτρέχουν, καθώς αντιλαµβάνονται πως το µόνο που µπορούν να κάνουν είναι να έχουν προετοιµαστεί µε τέτοιο τρόπο ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» προς αυτήν την κατεύθυνση, να είναι έτοιµοι να ξεκινήσουν την επόµενη κιόλας ηµέρα τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειµένου το Καυτανζόγλειο να προσαρµοστεί στις απαιτήσεις και τα «θέλω» του ΠΑΟΚ

Οι εργασίες για το ειδικό χωρικό σχέδιο, οι «ζυµώσεις» για τα σχέδια της νέας Τούµπας και οι συζητήσεις µε τη διοίκηση του Καυτανζογλείου κινούνται παράλληλα από τη στιγµή που είναι αλληλένδετα µεταξύ τους, µε φόντο ένα µεγάλο έργο, τη χρηµατοδότηση του οποίου εγγυάται η οικογένεια Σαββίδη.

«Restart» στα Πηγάδια

Δηµήτρης Πέλκας και Οµάρ Ελ Καντουρί συµπλήρωσαν έναν µήνα εκτός αγωνιστικής δράσης και την Κυριακή θα βάλουν τέλος στην απουσία τους από τους αγωνιστικούς χώρους, καθώς χθες έστειλαν νέο µήνυµα επιστροφής µε τη συµµετοχή τους στο οικογενειακό δίτερµα της χθεσινής προπόνησης. Οσον αφορά την παρουσία των φίλων του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη, εντός της ηµέρας αναµένεται να γνωστοποιηθεί ο τρόπος διάθεσης των 4.500 εισιτηρίων που εξασφάλισε η «ασπρόµαυρη» ΠΑΕ.

Νέα ΤούμπαΔημήτρης ΠέλκαςΠΑΟΚΟμάρ Ελ Καντουρί