Αθλητισμός|14.12.2023 21:50

Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Παναθηναϊκό απ' τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο - Παιδικά λάθη στην άμυνα και αστοχία στην επίθεση κόστισαν

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός πληγώθηκε ανεπανόρθωτα στη Λεωφόρο απ' τη Μακάμπι Χάιφα και αποχαιρέτησε τα Κύπελλα Ευρώπης. Οι Πράσινοι πλήρωσαν το κακό πρώτο ημίχρονο και τις αδράνειες στην άμυνα που μαζί με την αστοχία στην επίθεση, κόστισαν την πρόκριση. Η ισραηλινή ομάδα επικράτησε 2-1 χωρίς να έχει μεγάλες ευκαιρίες και το Τριφύλλι που είχε τρομερές ευκαιρίες, έχασε το τρένο της Ευρώπης με έναν οδυνηρό αποκλεισμό.

Ο Παναθηναϊκός έκανε κάκιστο ξεκίνημα στο ματς και βρέθηκε πίσω στο σκορ με τη συμπλήρωσε 20 λεπτών. Ο Κορνούντ σέντραρε από αριστερά, ο Σένκεφελντ με τον Λοντίγκιν είχαν τραγική συνεννόηση και ο Νταβίντ εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια και σκόραρε με το κεφάλι για το 0-1.

Οι Πράσινοι χρειάστηκαν χρόνο για να συνέλθουν αλλά άγγιξαν το γκολ στο 30' με διπλή ευκαιρία με Ιωαννίδη και Αϊτόρ. Όμως ο γκολκίπερ της Μακάμπι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε καλά το β' ημίχρονο και απείλησε στο 48' με τον Παλάσιος, στο 52' με τον Γεντβάι, στο 56' με τον Αϊτόρ και κυρίως στο 64' με τον Ιωαννίδη να αγγίζει το γκολ με το κεφάλι και τον Αράο να μην μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

H πίεση συνεχίστηκε και στο 70' ήταν ο Μαντσίνι που πλησίασε το γκολ όμως ο Κεούφ απέκρουσε διατηρώντας το 0-1. Αντί όμως να σκοράρει το Τριφύλλι, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μακάμπι βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά καθώς σε κόντρα επίθεση στο 74' ο Τσέρι σούταρε με δύναμη πετυχαίνοντας το 0-2.

Ο Παναθηναϊκός πήρε θάρρος στο 89' καθώς μετά από εκτέλεση του Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης σκόραρε με το κεφάλι (η μπάλα τον βρήκε στο πρόσωπο) διαμορφώνοντας το 1-2.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (81' Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (69' Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος (69' Μαντσίνι), Αϊτόρ (89' Σπόραρ), Ιωαννίδης.

Μακάμπι: Κεούφ, Γκέρσον, Σεκ, Σούντγκρεν (46' Φέινγκολντ), Κορνούντ (80' Ποντγκορεάνου), Τσέρι (80' Χαλαϊλί), Καφουμάνα, Μοχάμεντ (32' Τζαμπέρ), Χαγκάγκ, Νταβίντ (69' Ραφαέλοφ), Πιερό.

Παναθηναϊκόςειδήσεις τώραEuropa LeagueΜακάμπι