Αθλητισμός|14.12.2023 21:46

Πάρτι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 4άρα και ιστορικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών!

Newsroom

Ένας ΠΑΟΚ ασταμάτητος στην Ευρώπη, έκανε άλλη μια ανατροπή, έριξε 4άρα στην Ελσίνκι (4-2) και έκανε το πρωτοφανές ρεκόρ των 16 βαθμών σε φάση ομίλων για ελληνική ομάδα δίνοντας ραντεβού για τον Μάρτιο και τους «16» του Conference League.

Πέντε νίκες και μία ισοπαλία. 16 βαθμοί, ο εντυπωσιακός απολογισμός του ευρωπαϊκού ταξιδιού στους ομίλους. Ναι, ο ΠΑΟΚ είχε εξασφαλίσει πρόκριση και πρωτιά. Απέναντι στην Ελσίνκι έπαιζε για το γόητρο, το ευρωπαϊκό πρέστιζ, τα ρεκόρ και κυρίως τον κόσμο του, τον οποίο αποχαιρέτησε με γκολ και θέαμα μέχρι νεοτέρας. Και επειδή... ΠΑΟΚ είσαι και με ανατροπή δεδομένου πως η Ελσίνκι κάθε άλλο παρά αδιάφορη εμφανίστηκε στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι απειλώντας από νωρίς για το γκολ όμως η Ελσίνκι κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ (0-1) μόλις στο 6' με ωραία κίνηση και εύστοχο τελείωμα του Ραντούλοβιτς.

Ο Δικέφαλος θα μπορούμε άμεσα να ισοφαρίσει αλλά στο 14' το σουτ του Μιχαηλίδη από κοντά κατέληξε στο δοκάρι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπράντον νικήθηκε απ' τον Μάενπαα.

Όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός και δικαιώθηκε στο 37' μετά από ωραία ανάπτυξη και συνεργασία. Ο Μεϊτέ έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Οζντόεφ ήρθε με φόρα και με δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή έγραψε το 1-1.

Όσο καλά έκλεισε το πρώτο ημίχρονο άλλο τόσο καλά μπήκε και στο δεύτερο ο ΠΑΟΚ που πολύ γρήγορα έκανε την ολική ανατροπή. Στο 47' ο Κωνσταντέλιας εκμεταλλεύτηκε ένα αναποτελεσματικό διώξιμο των Φινλανδών και με δυνατό σουτ μέσα απ' την περιοχή εκτέλεσε για το 2-1.

Και προτού κοπάσουν οι πανηυρισμοί ο ΠΑΟΚ σκόραρε για τρίτη φορά. Στο 53' ο Μιχαηλίδης έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε και στον Τοΐβιο (χρεώθηκε αυτογκόλ) και κατέληξε στα δίχτυα για το 3-1.

Το... πάρτι του ΠΑΟΚ ολοκληρώθηκε στο 85' με τον Μουργκ να κάνει ωραία κίνηση στην περιοχή και να πλασάρει ιδανικά για το 4-1.

Η Ελσίνκι το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 92' στο τελικό 4-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χετεμάι.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (71' Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (71' Μπάμπα), Μεϊτέ, Οζντόεφ (71' Μάρκος Αντόνιο), Ντεσπόντοφ, Τάισον, Κωνσταντέλιας (75' Μουργκ), Μπράντον (80' Τζίμας).

Ελσίνκι: Μάενπα, Χαμαλάινεν, Γκράτσα, Τοΐβιο, Κέσκινεν (65' Ολουσάνια) , Σοΐρι, Λίνγκμαν (80' Πάανεν), Κανελλόπουλος (65' Μπενισάν), Μπαντέ, Χόστικα (65' Χετεμάι) , Ραντούλοβιτς (65' Ολίλα).

ΠΑΟΚΕλσίνκιειδήσεις τώραEuropa Conference League