Αθλητισμός|14.12.2023 23:59

Άνετος και πεντάστερος ο Ολυμπιακός στο ντεμπούτο τού Καρβαλιάλ - Συνεχίζουν το ευρωπαϊκό ταξίδι οι Ερυθρόλευκοι

Newsroom

Ο Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός στο Γ. Καραϊσκάκης και παρά την απουσία των οπαδών του από τις εξέδρες, διέλυσε με 5-2 την αδύναμη Μπάτσκα Τόπολα και πήρε το εισιτήριο για τα πλέι οφ του Conference League.

Ραντεβού τον Φεβρουάριο έδωσαν οι Πειραιώτες με τον Κάρλος Καρβαλιάλ να κάνει ιδανικό ντεμπούτο! «Γκαζώνοντας» όσο χρειάστηκε, ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του, ήταν παραγωγικός και τερμάτισε στην τρίτη θέση του 1ου ομίλου, συνεχίζοντας στα πλέι οφ του Conference League με στόχο τους 16.

Γκολάρες από Ελ Κααμπί (21') και Ποντένσε (40', 42') στο πρώτο ημίχρονο, ένα αυτογκόλ του Ίλιτς (46') από κεφαλιά του Ρέτσου στο δοκάρι στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, δύο των Σέρβων μετά από ισάριθμες «ερυθρόλευκες» αμυντικές γκέλες (48' Τζάκοβατς, 61' Τσίρκοβιτς) και ένα του Ελ Αραμπί (68') διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Με παίκτη λιγότερο από το 60' οι Σέρβοι λόγω της αποβολής του Κούβελιτς. Παρά τα δύο γκολ του Ποντένσε, τη μία ασίστ και τις έξοχες ενέργειες του Ροντινέι, τη γεμάτη επιθετική παρουσία του Ελ Κααμπί, κορυφαίος για τους Ερυθρόλευκους ήταν για ένα ακόμη ματς ο Κώστας Φορτούνης με τις τρεις ασίστ και την σχεδόν αλάνθαστη παρουσία του μεσοεπιθετικά.

Πολύ καλή εμφάνιση για τους Πειραιώτες από τη μέση και μπροστά, αλλά με τα γνωστά αμυντικά προβλήματα, έκανε σε κάθε περίπτωση τη... δουλειά του και πλέον τη Δευτέρα (18/12) μαθαίνουν αντίπαλο για τα δύο ματς στις 15 και 22 Φεβρουαρίου στα οποία θα παίξουν για την ευρωπαϊκή τους συνέχεια και την πρόκριση στους «16» της 3ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού είναι: Σλόβαν Μπρατισλάβας, Γάνδη, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Μπόντο Γκλιμτ, Λέγκια Βαρσοβίας, Φερεντσβάρος, Άιντραχτ, Λουντογκόρετς

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Καμαρά (87' Ρίτσαρντς), Χέσε (73' Καρβάλιο), Ποντένσε, Φορτούνης (73' Αλεξανδρόπουλος), Μασούρας (64' Μπιέλ), Ελ Κααμπί (64' Ελ Αραμπί).

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Πέτροβιτς (56' Σος), Τσάλουσιτς (87' Βλακούκιν), Στόγιτς, Κρίστιτς, Τζάκοβατς, Κούβελιτς, Ράντιν (56' Βούλιτς), Τσβέτκοβιτς, Τσίρκοβιτς (72' Στάνιτς), Μιλοβάνοβιτς (56' Ράκονιατς).

Ολυμπιακόςειδήσεις τώραEuropa League