Αθλητισμός|28.03.2019 12:10

ΑΕΚ: «Ψήνει» τον Πόνσε, «ψήνεται» από τον Τσιγκρίνσκι

Σταύρος Καζαντζόγλου

Κουβέντες που παραπέµπουν στην έκφραση πως στην ΑΕΚ λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. ∆ιότι, πολύ απλά, ακόµα και αν υπάρξει πεδίο συµφωνίας µε τη Ρόµα, εάν δεν υπάρξει νωρίτερα συγκατάθεση και «ναι» από τον Πόνσε, θα µοιάζει δώρο άδωρο.

Αλλωστε, το καλοκαίρι η ΑΕΚ είχε συµφωνήσει έγκαιρα µε τους Ιταλούς, αλλά η αρνητική στάση του Αργεντινού φορ πήγε να ακυρώσει τη µεταγραφή. Ο Πόνσε δεν είναι Αραούχο. Οχι µόνο επειδή διαφέρουν στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, αλλά και επειδή είναι διαφορετικός ο τρόπος που αντιµετωπίζει το µέλλον. Ο Αργεντινός επέλεξε για τους δανεισµούς του να παίξει σε Ισπανία και Γαλλία, ήρθε στην ΑΕΚ µόνο ελέω Champions League. Τώρα που αυτό δεν υπάρχει ως προοπτική, η ΑΕΚ θα πρέπει να βρει άλλο κίνητρο για να πείσει τον Πόνσε.

Πέραν όλων των άλλων, ο Πόνσε έχει απολαβές που ανέρχονται σε 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο µοιράζεται εξ ηµισείας µε τη Ρόµα και είναι πολύ πάνω από κάθε άλλο συµβόλαιο της ΑΕΚ. Ο Πόνσε δείχνει αρκετά ικανοποιηµένος από την ΑΕΚ και τη σεζόν που κάνει, αλλά δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το µέλλον. ∆εν κλείνει την πόρτα, αλλά δεν δείχνει ακόµα ότι θα πιέσει για να µείνει στην ΑΕΚ. Τη στιγµή που στην ΑΕΚ αναµένουν το «ναι» του Πόνσε, έχουν ανάλογο ενδιαφέρον και για το «ΟΚ» του Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός έχει τεθεί νοκ άουτ έπειτα από τις νέες ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στους κοιλιακούς προσαγωγούς.

Στην ΑΕΚ επέλεξαν να ακολουθήσουν συντηρητική αγωγή, ελπίζοντας πως θα ανταποκριθεί και θα είναι διαθέσιµος στο φινάλε της σεζόν. Θα πρέπει να θεωρείται δεδοµένο, πάντως, πως θα υποβληθεί σε επέµβαση αµέσως µετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για διάστηµα πέντε εβδοµάδων.

Υποχώρηση

Αυτό που αποφάσισε να µην... περιµένει η ΑΕΚ ήταν τη δικαίωση από το CAS για την αφαίρεση τριών βαθµών στο ντέρµπι µε τον Ολυµπιακό στον πρώτο γύρο. Η ΑΕΚ αποφάσισε να µην υπερασπιστεί την προσφυγή της και να παραιτηθεί από την εκδίκαση, σκεπτόµενη πως πάει για... µαλλί και µπορεί να βγει κουρεµένη. Βλέπετε, η ΑΕΚ απασχόλησε την UEFA και πριν από λίγες εβδοµάδες -για τα επεισόδια στο µατς µε τον Αγιαξ- και εντέλει γλίτωσε φτηνά µε ποινή αποκλεισµού δύο ετών µε ανασταλτικό χαρακτήρα. Αλλωστε, έµοιαζε µε πολύ κακό για το τίποτα καθώς, ακόµα και σε ενδεχόµενη επιστροφή των τριών βαθµών, δεν άλλαζε κάτι ουσιαστικά στη βαθµολογία.

Ντμίτρο ΤσιγκρίνσκιΑΕΚΜανόλο ΧιμένεθΕζεκιέλ Πόνσε