Αθλητισμός|28.03.2019 13:37

Μουάζ Κιν: Το σύµβολο της νέας Ιταλίας

Αλέξανδρος Λοθάνο

Ο υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, γνωστός ποδοσφαιρόφιλος, αλλά και εθνικιστής, θέλει να βάλει (τελειωτικό) φρένο στην παράνοµη µετανάστευση στη χώρα. «Ναι, συµφωνώ απόλυτα» αποφαίνεται ο Μπιορού Ζιν Κιν, παρότι πριν από 30 χρόνια µπήκε (προφανώς) παράνοµα στην Ιταλία, προερχόµενος από την Ακτή Ελεφαντοστού, και ακόµη δεν έχει πάρει την ιταλική υπηκοότητα.

Λίγο τον απασχολεί, αφού καµαρώνει τον 19χρονο γιο του, Μουάζ, να ηγείται της νέας ελκυστικής «σκουάντρα ατζούρα», η οποία δείχνει να αποτινάσσει τον µανδύα της οµάδας που κοιτά αποκλειστικά τον σκοπό, αδιαφορώντας για τα µέσα. «Οσοι ζούµε στην Ιταλία πρέπει να µας αντιµετωπίζουν σαν Ιταλούς, να µην υπάρχει διαφορετική µεταχείριση» υποστηρίζει ο πιτσιρικάς γεννηµένος στο Βερτσέλι, µία από τις παλαιότερες πόλεις στη Βόρεια Ιταλία, ιδρυθείσα γύρω στο 600 π.Χ.

Το θαύµα και τα τρακτέρ

Ο δεύτερος νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής οµάδας, αλλά και ο µικρότερος που κατάφερε να βάλει γκολ σε δύο διαδοχικά παιχνίδια, αρπάζει από τα µαλλιά τις ευκαιρίες που του δίνουν οι Μασµιλιάνο Αλέγκρι και Ροµπέρτο Μαντσίνι. Σε εθνικό επίπεδο, είναι µια πραγµατικότητα. Σε συλλογικό, βρίσκεται σε καλό δρόµο και, παρότι είναι (λογικά) στη σκιά των Κριστιάνο Ρονάλντο, Μάντζουκιτς και Ντιµπάλα, δείχνει ότι µπορεί να έχει λαµπρό µέλλον στη Γιουβέντους. Το συµβόλαιό του λήγει το µεθεπόµενο καλοκαίρι, ένα «όπλο» στα χέρια του µάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, ο οποίος συζητά µε τον ιταλικό σύλλογο για ένα νέο, πολυετές και προσοδοφόρο συµβόλαιο για τον νεαρό πελάτη του, έχοντας ταυτόχρονα δεχθεί τηλεφωνήµατα από τη... µισή Ευρώπη.

«Η γέννησή του ήταν ένα θαύµα. Οι γιατροί µου είπαν ότι δεν µπορώ να κάνω άλλα παιδιά. Εκλαψα και προσευχήθηκα» θυµάται η µητέρα του Ιζαµπέλ, η οποία ένα βράδυ ονειρεύτηκε τον Μωυσή και τέσσερις µήνες αργότερα ήταν και πάλι έγκυος. Ο Μουάζ ήρθε σαν θαύµα στη ζωή της και του Μπιορού Ζιν, µε τον οποίο χώρισαν όταν ο µικρός ήταν έξι ετών. Ο πατέρας Κιν εξακολουθεί να παρακολουθεί από κοντά την καριέρα του γιου του, παρότι η Γιουβέντους δεν του δίνει πλέον εισιτήρια για να πηγαίνει στα παιχνίδια και, σύµφωνα τουλάχιστον µε τον ίδιο, του χρωστά δύο... τρακτέρ (!) που του είχε τάξει για τη φάρµα του στην Ακτή Ελεφαντοστού, αν κατάφερνε να κρατήσει τον Μουάζ στην Ιταλία, όταν η Ιζαµπέλ ήθελε να τον πάει σε αγγλική οµάδα

Μουάζ ΚινEuro 2020Μάριο Μπαλοτέλι