Αθλητισμός|16.12.2023 23:36

Bundesliga: Μαζικές διαμαρτυρίες στα γήπεδα με μπαλάκια του τένις και σοκολοτάκια - νομίσματα λόγω εισόδου ξένων funds!

Newsroom

Μαζικές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα γήπεδα της Γερμανίας η απόφαση της DFL, του οργανισμού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, να καλωσορίσει ξένα funds στο ποδόσφαιρο της χώρας. Οπαδοί σε όλα τα γερμανικά γήπεδα της Bundesliga αντέδρασαν με συμβολικό αλλά ιδιαίτερο τρόπο θέλοντας να εκφράσουν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο που υπερψηφίστηκε απ' τις ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας.

Στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής μεταξύ της Γκλάντμπαχ και της Βέρντερ Βρέμης τηρήθηκε σιωπηλή διαμαρτυρία 12 λεπτών απ' τους οπαδούς και των δύο ομάδων, οι οποίοι είχαν συμφωνήσει να προχωρήσουν σ' αυτή την ενέργεια. Σε άλλα γήπεδα αναρτήθηκαν πανό με σχετικό περιεχόμενο αλλά και εκατοντάδες «όχι»! Παράλληλα, στο Μπόχουμ - Ουνιόν οι φίλοι της ομάδας του Βερολίνου πέταξαν μπαλάκια του τένις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Την ίδια στιγμή όμως, οι οπαδοί γηπεδούχων έριξαν εκατοντάδες σοκολατένια νομίσματα!

Έφαγε σοκολατάκι και σκόραρε ο Ασάνο!

Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά μέχρι να μαζευτούν τα διάφορα αντικείμενα. Πάντως ο Ιάπωνας άσος της Μπόχουμ Τακούμα Ασάνο, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και έφαγε ένα σοκολατάκι, το οποίο μάλλον λειτούργησε... ευεργετικά καθώς αμέσως μετά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ουνιόν!

Αξίζει να σημειωθεί πως η DFL, που μεταξύ άλλων διαχειρίζεται και τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αρνείτο να ακολουθήσει το πρόσταγμα της εποχής ανοίγοντας την πόρτα σε ξενα funds. Σε μεγάλο βαθμό αυτό γινόταν λόγω της παραδοσιακά αντίθετης θέσης που έχουν οι Γερμανοί οπαδοί, οι οποίοι μάχονται σθεναρά τέτοιου είδους ενέργειες.

Η τελευταία ψηφοφορία όμως της DFL έφερε ανατροπή σκηνικού καθώς στην ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των 36 ομάδων που απαρτίζουν τη Bundesliga και τη Bundesliga 2, υπερψηφίστηκε η πρόταση για είσοδο ξένων ιδιωτών επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Από τις συνολικά 36 ομάδες, οι 24 έδωσαν την ψήφο τους υπέρ των ξένων funds, οι 10 καταψήφισαν, ενώ δύο απείχαν της διαδικασίας. 

Σύμφωνα με υπάρχον σχέδιο προβλέπεται η πώληση ενός ποσοστού των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε επενδυτή απ' το εξωτερικό σε ένα deal που θα αγγίξει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ! Μάλιστα η συμφωνία θα έχει ισχύ για τα επόμενα 20 χρόνια και θα υπογραφεί στις αρχές της σεζόν 2024-25. Σύμφωνα με το «Kicker» τέσσερις είναι οι υποψήφιοι επενδυτές: οι εταιρείες Advent, Blackstone, VCV και EQT. Οι οπαδοί όμως αρνούνται και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους...

οπαδοίειδήσεις τώραΓερμανίαBundesligaΒέρντερ ΒρέμηςΓκλάντμπαχΟυνιόν Βερολίνου