Αθλητισμός|17.12.2023 17:11

Νίκη με Νταρίντα για τον Άρη που παγιώνεται στην πέμπτη θέση της Super League

Newsroom

Ένα γκολ του Βλαντιμίρ Νταρίντα οδήγησε τον Άρη στη νίκη επί του ΟΦΗ στο άδειο Κλ. Βικελίδης για τη 14η αγωνιστική της Superleague. Ο Τσέχος μέσος σκόραρε στο 39ο λεπτό εξαργυρώνοντας την υπεροχή που είχε στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Άκη Μάντζιου, η οποία μοιάζει να «καπαρώνει» την πέμπτη θέση.

Αντιθέτως, ο ΟΦΗ, στον πάγκο του οποίου έκανε ντεμπούτο ο Πέπε Μελ, έμεινε για έβδομο σερί ματς μακριά απ' τη νίκη καθώς έχει να πανηγυρίσει απ' τις 2 Οκτωβρίου και την επικράτηση με την ΑΕΚ (2-0) στο Ηράκλειο.

Από το δεκάλεπτο και μετά ο Άρης πήρε τον απόλυτο έλεγχο χάνοντας ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Σουλεϊμάνοφ (12’) έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του Μπάουμαν, το σουτ του Νταρίντα (17’) πέρασε ψηλά, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έδιωξε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Οντουμπάτζο (19’) ενώ το πλασέ του Μορόν (24’) σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η κυριαρχία του Άρη μετουσιώθηκε σε γκολ στο 39' καθώς μετά από κόντρες, ο Νταρίντα πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 1-0.

Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ κράτησε το σκορ σε αυτά τα επίπεδα ως το τέλος του πρώτου μέρους, αποκρούοντας εντυπωσιακά τις προσπάθειες των Σουλεϊμάνοφ (43’) και Οντουμπάτζο (45’+2’).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ντίκο επέδειξε υπερβάλλοντα αλτρουισμό, αφού αντί να πλασάρει προ του Κούεστα προτίμησε να γυρίσει... στο πουθενά. Ο Ελβετός τερματοφύλακας του ΟΦΗ επέστρεψε... στη δράση για να βγάλει το σουτ του Νταρίντα (48’), με τους Σαντιάγκο Μόσκερα (50’) και Σουλεϊμάνοφ (56’), Τζόναθαν Μενέντες (58’) να σπαταλούν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, σε ένα άκρως ανοιχτό παιχνίδι.

Μπαίνοντας στο τελευταίο τέταρτο, ο Λουίς Φελίπε σκόραρε μετά από σέντρα του Αμπάντα, ωστόσο ο πρώτος βοηθός είχε σηκώσει τη σημαία για άουτ, προτού ο Γάλλος μπακ κάνει τη σέντρα.

Οι Θεσσαλονικείς βρήκαν χώρους αλλά δεν μπόρεσαν να τους εκμεταλλευτούν, ωστόσο κι ο σύλλογος από την Κρήτη δεν έφτασε στην ισοφάριση. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους, χαρίζοντας στην ομάδα του Άκη Μάντζιου την τέταρτη σερί εντός έδρας νίκη.

Άρης: Κουέστα, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μοντόγια, Νταρίντα, Πάρδο (62’ Βερστράτε), Μενέντες (82’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (83’ Κάρλσον), Εμβοντό (82’ Σαβέριο), Μορόν (89’ Ζαμόρα).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Γκαγέγκος (79’ Γκλάζερ), Αμπάντα, Νέιρα (65’ Φελίπε), Τοράλ (74’ Ριέρα), Ντικό, Μόσκερα (65’ Μπάκιτς).

SuperLeagueΑρηςΟΦΗειδήσεις τώρα