Αθλητισμός|17.12.2023 20:50

Premier League: Άντεξε στην πίεση η Μαν. Γιουνάιτεντ και κράτησε στην ισοπαλία τη Λίβερπουλ που έπεσε απ' την κορυφή - Πρώτη η Άρσεναλ

Newsroom

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στάθηκε όρθια στο Άνφιλντ, άντεξε στην πίεση της Λίβερπουλ και απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0) στο Άνφιλντ. Η ομάδα του Κλοπ παρά την πίεση και την υπεροχή δεν βρήκε το γκολ και έπεσε απ' την κορυφή της Premier League, όπου πλέον βρίσκεται η Άρσεναλ.

Η Γιουνάιτεντ μπορεί να έμεινε χωρίς νίκη για ένατο σερί ματς στο Μερσεσάιντ, παρ' όλα αυτά έκανε «ζημιά» στους Κόκκινους, που υποχώρησαν στην δεύτερη θέση, έχοντας «συγκάτοικο» στους 38 βαθμούς την εκπληκτική, Άστον Βίλα.

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά δεν είχαν πολλές φάσεις στα καρέ του Ονάνα. Διαμαρτυρήθηκαν στο φινάλε για χέρι του Σο στην περιοχή, ωστόσο, το VAR δεν... είδε παράβαση (η μπάλα όντως σταμάτησε στο χέρι του Άγγλου αμυντικού), πίεσαν για το γκολ της νίκης που τελικά δεν ήρθε.

Βασικός σε όλο το 90λεπτο ήταν ο Κώστας Τσιμίκας με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Με 10 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι μετά την αποβολή του Νταλότ στις καθυστερήσεις για διαμαρτυρία στο διαιτητή, Όλιβερ.

Τρομερή Αστον Βίλα, σταθερή η Άρσεναλ

Προηγουμένως, η Μπρέντφορντ προσπάθησε να βάλει φρένο στην εκπληκτική Άστον Βίλα. Όμως οι Χωριάτες έφεραν τα πάνω κάτω στο φινάλε, ενώ και η Άρσεναλ έκανε το καθήκον της απέναντι στη Μπράιτον.

Μετά από τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία, κι έχοντας προηγουμένως επικρατήσει με το ίδιο σκορ (1-0) επί των Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, η Αστον Βίλα πέτυχε μία εντυπωσιακή ανατροπή στο «Κομιούνιτι» και με δύο γκολ μέσα σε 8 λεπτά (77΄-85΄) επικράτησε με 2-1 της Μπρέντφορντ και πέρασε στη δεύτερη θέση!

Οι Λονδρέζοι κατέρρευσαν μετά την αποβολή του Μπι στο 71΄ κι έτσι «έσπασε» η παράδοση που τους ήθελε να μην χάνουν από την Άστον Βίλα στις πέντε τελευταίες φορές που συναντήθηκαν στο «Κομιούνιτι» σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα από το Μπέρμιγχαμ πέτυχε «διπλό» μετά το μακρινό 1953, όταν είχε νικήσει τη Μπρέντφορντ σε αγώνα Κυπέλλου! Στο 90΄+7΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Καμαρά για τους «χωριάτες».

Ο 23χρονος Γκανέζος μέσος, Μοχάμεντ Κούντους, σκόραρε δύο φορές σε διάστημα 11 λεπτών στο πρώτο ημίχρονο και η Γουέστ Χαμ πέτυχε μία εύκολη νίκη απέναντι στη Γουλβς με 3-0. Οι «Λύκοι» σκόραραν στο 58΄ με τον Σαράμπια, αλλά με την χρήση του VAR το γκολ δε μέτρησε καθώς υπήρξε παράβαση (οφσάιντ).

Η ήττα από την Άστον Βίλα «πόνεσε» την Άρσεναλ, η οποία εκματελλεύτηκε την έδρα της και με το 2-0 επί της Μπράιτον πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά την ήττα του περασμένου Μαΐου στο «Εμιρέιτς» από την Μπράιτον (0-3) η Άρσεναλ τρέχει σερί 13 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να ηττηθεί στο Λονδίνο, με τους Γλάρους να επιβεβαιώνουν ότι μετά από ευρωπαϊκό ματς χάνουν τη συνοχή τους (σε έξι ματς έχουν μόλις μία νίκη, 3 ισοπαλίες και με τη σημερινή 2 ήττες).

Άστον ΒίλαΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛίβερπουλPremier LeagueΓουέστ ΧαμΑρσεναλειδήσεις τώρα