Αθλητισμός|17.12.2023 22:00

Super League: Σπουδαία νίκη του Βόλου στη Λαμία με Γκαρσία και Κόμπα

Newsroom

Σπουδαία νίκη στη Λαμία πέτυχε ο Βόλος που απομακρύνθηκε απ' την επικίνδυνη ζώνη.  Με δύο ωραία γκολ του Γκαρσία και του Κόμπα, η θεσσαλική ομάδα επικράτησε 2-1 στο «Αθ. Διάκος» και πήρε ένα εξαιρετικά πολύτιμο «τρίποντο».

Ο Βόλος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της «ουράς», σε ένα από τα σημαντικότερα ματς της πρεμιέρας του β' γύρου της Super League. Στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ νίκησε 2-1 εκτός έδρας τη Λαμία -στο άδειο «Αθ. Διάκος» και έφτασε τους 14 βαθμούς για να ξεφύγει έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού, φτάνοντας πια στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα, η Λαμία του Λεωνίδα Βόλου, μετά τον εξαιρετικό πρώτο γύρο, έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να πατήσει για πρώτη φορά την 6άδα της βαθμολογίας.

Ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία με πολύ ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 56', οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 71' με την κοντινή προβολή του Καρλίτος και στο 80', ο Μαξιμιλιάνο Κόμπα με υπέροχο σουτ εντός περιοχής ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της νίκης για την ομάδα της Μαγνησίας. Κοινός πρωταγωνιστής και στις δύο φάσεις για τους νικητές, ο Νικολάι Άλχο με τις ισάριθμες έξοχες ασίστ, η πρώτη με σέντρα από τα δεξιά και η δεύτερη με τακουνάκι-στρώσιμο.

Ως προς την εξέλιξη του ματς, ουσιαστικά ό,τι έχει... σημασία, συνέβη στο δεύτερο ημίχρονο. Στο πρώτο, υπήρξε ένταση, υπήρξε πάθος, δυνατές μονομαχίες, αλλά ταυτόχρονα και πάρα πολλά λάθη, κοινή προσήλωση στην αμυντική τακτική και ολοκληρωτική... απουσία ποδοσφαίρου! Ουσιαστικά, σε όλο το 45λεπτο, δύο φάσεις έχουν καταγραφεί -αμφότερες για τους φιλοξενούμενους- και η δεύτερη... μισή. Στο 10', ο Μωραΐτης μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας τον Παπαδόπουλο, έκανε το πλασέ και ο Κοσέλεφ έδιωξε δυσκολία σε κόρνερ, κρατώντας το 0-0. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παπαδόπουλος αυτή τη φορά έκοψε με προβολή τον Γκαρσία πριν αυτός σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Με την έναρξη της επανάληψης πια, ο Βόλος μπήκε καλύτερα, πίεσε και έφτασε στις πρώτες σημαντικές ευκαιρίες. Βεβαίως, η Λαμία είχε την πρώτη τελική στο διάστημα αυτό -και συνολικά πρώτη για αυτή- όταν στο 51' ο Τζανετόπουλος είχε κεφαλιά-αουτ. Στο 54' ο Βόλος είχε δοκάρι με το δυνατό σουτ του Μύγα εκτός περιοχής και στο 56' ήρθε το 0-1. Ο Άλχο έκανε σέντρα από τα δεξιά και ο Χουάν Μανουέλ Γκαρσία με πολύ ωραία κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Μετά το 1-0, η Λαμία ωστόσο επιχείρησε να αντιδράσει -και το έκανε. Πολλές φάσεις μπορεί να μην υπήρξαν, όμως έχοντας κερδίσει αρκετά μέτρα, η ομάδα του Βόκολου έφτασε στην ισοφάριση στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ήταν η φάση του 71ου λεπτού, όταν ο Σιμόν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Καρλίτος με προβολή από κοντά έγραψε το 1-1, σε μια φάση που πάντως χρειάστηκε και πεντάλεπτος έλεγχος του VAR για οφσάιντ. Η χαρά των γηπεδούχων πάντως κράτησε ελάχιστα λεπτά, αφού το ματς ξεκίνησε και πάλι στο 76'. Στο 80' όμως ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων, επίσης πολύ όμορφο. Ο Κόμπα ήταν αυτός που βρήκε τη μπάλα στρωμένη μετά το τακουνάκι του Άλχο και με το εξωτερικό φάλτσο με το αριστερό, την έστειλε στο «Γ» για το 1-2. Ως το φινάλε, η Λαμία είχε δύο στιγμές με σουτ από Τζανδάρη και Σίντκλεϊ, όμως ο Βόλος κράτησε το υπέρ του σκορ και πανηγύρισε μια εξαιρετικά πολύτιμη νίκη. Παράλληλα, έμεινε αήττητος για 4η σερί αγωνιστική με τον Άνχελ Λόπεθ στο τιμόνι του και δείχνει ότι το κακό ξεκίνημα στη χρονιά ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Λαμία: Κοσέλεφ, Σίντκλεϊ, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σιμόν, Σαντάνα (46' Λόνγκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (91' Μαρτίνεθ), Σλίβκα, Τόσιτς (80' Στάνκο), Καρλίτος.

Βόλος: Κόστιτς, Μύγας, Σιέλης, Καλογερόπουλος, Ασλανίδης, Κόμπα (89' Τρουϊγέ), Γκλάβτσιτς, Τσοκάνης, Άλχο, Μωραΐτης (78' Ντέλετιτς), Γκαρσία.

Βόλος ΝΠΣειδήσεις τώραSuperLeagueΛαμία ΠΑΕ