Αθλητισμός|19.12.2023 22:34

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Άνετα πέρασε στον τελικό η Μάντσεστερ Σίτι που θα παίξει για τον τίτλο με τη Φλουμινένσε

Newsroom

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε όρεξη για περιπέτειες και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες την αναμέτρηση με την Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς. Οι Πολίτες επικράτησαν 3-0 της ιαπωνικής ομάδας και έκλεισαν θέση για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου θα αντιμετωπίσουν στη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου (20.00) την κάτοχο του Copa Libertadores Φλουμινένσε.

Δίχως να εντυπωσιάσει αλλά με ουσία στο παιχνίδι της η ομάδα του Γκουαρδιόλα επιβεβαίωσε στο γήπεδο τον τίτλο του φαβορί καθώς η διαφορά ποιότητας μεταξύ των παικτών ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής. Το πρώτο ημίχρονο πάντως ήταν προβληματικό για τη Σίτι που δεν είχε ρυθμό και ευκαιρίες. Στάθηκε τυχερή όμως στο 45+1' καθώς έπειτα από μια σέντρα του Νούνιες ο Χοϊμπράτεν άθελά του αντί να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-0).

Η Σίτι μπήκε ακόμα πιο αεράτη στο β' ημίχρονο με αποτέλεσμα να τελειώσει το ματς με άνεση χάρη σε γκολ του Κόβατσιτς στο 52΄ και του Μπερνάρντο Σίβα στο 59'. Έτσι θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της ιστορίας της.

Στο μεταξύ, η Φλουμινένσε χρειάστηκε ένα εύστοχο πέναλτι του Τζον Αρίας στο 70' κι ένα αριστερό σουτ του Κένεντι στο 90' για να κάμψει την αντίσταση της Αλ Αχλί στον έτερο ημιτελικό που έληξε 2-0 υπέρ της βραζιλιάνικης ομάδας.

Το πανόραμα της διοργάνωσης

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

  • Αλ Ιτιχάντ (Σ. Αραβία)-Οκλαντ (Νέα Ζηλανδία) 3-0

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

  • Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς (Ιαπωνια)-Λεόν (Μεξικό) 1-0
  • Αλ Αχλί (Αίγυπτος)-Αλ Ιτιχάντ (Σ. Αραβία) 3-1

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου

Ημιτελικός

  • Φλουμινένσε (Βραζιλία)-Αλ Αχλί (Αίγυπτος) 2-0

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου

Ημιτελικός

  • Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Ουράβα Ρ.Ντ. (Ιαπωνία) 3-0

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου

Αγώνας για την 3η θέση

  • Αλ Αχλί (Αίγυπτος) - Ουράβα. Ντ. (Ιαπωνία)

Τελικός

  • Φλουμινένσε (Βραζιλία) - Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)
ΦλουμινένσεΜάντσεστερ ΣίτιΠαγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγωνειδήσεις τώρα