Αθλητισμός|20.12.2023 18:18

Άλλαξε προπονητή η Νότιγχαμ Φόρεστ - Ανέλαβε ο Πορτογάλος Νούνο Εσπίριτο Σάντο

Newsroom

Μετά τον Ολυμπιακό ο Βαγγέλης Μαρινάκης άλλαξε προπονητή και στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Ο Στιβ Κούπερ, ο οποίος ανέβασε την ιστορική ομάδα από την Championship στην Premier League πριν από ενάμιση χρόνο, αποτελεί παρελθόν και τη θέση του πήρε ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

Ο Πορτογάλος πρώην προπονητής της Γούλβς, της Τότεναμ αλλά και της Αλ Ιτιχάντ αναλαμβάνει τα ηνία της Φόρεστ σε μια δύσκολη αγωνιστικά περίοδο για την ομάδα καθώς στους τελευταίους έξι αγώνες έχει υποστεί πέντε ήττες, βρίσκεται στη 17η θέση και βρίσκεται πέντε βαθμούς πάνω απ' την επικίνδυνη ζώνη.

«Ο Νούνο εντάσσεται στον σύλλογο με συμβόλαιο δυόμισι ετών και θα δώσει τον πρώτο του αγώνα το Σάββατο, οπότε η Φόρεστ θα αντιμετωπίσει την Μπόρνμουθ στο Σίτι Γκράουντ» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο πέρασε τέσσερις σεζόν στη Γούλβς και τη βοήθησε να προβιβαστεί στην Premier League στην πρώτη του σεζόν. Ο πρώην παίκτης και προπονητής της Πόρτο στη συνέχεια ανέλαβε τους Σπερς τον Ιούνιο του 2021, όπου κέρδισε τα τρία πρώτα παιχνίδια του ως επικεφαλής, αλλά στη συνέχεια γνώρισε πέντε ήττες σε επτά παιχνίδια προτού αντικατασταθεί από τον Αντόνιο Κόντε.

Στη συνέχεια, ο Νούνο πήρε τα ηνία της Αλ-Ιτιχάντ από τη Σαουδική Αραβία και την οδήγησε στο πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 14 χρόνια. Ωστόσο απολύθηκε τον Νοέμβριο μετά από πέντε αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη και με τις φήμες να αναφέρουν ότι ήρθε σε ρήξη με τον σούπερ σταρ της ομάδας Καρίμ Μπενζεμά.

Στο ξεκίνημα της περασμένης δεκαετίας ο Νούνο είχε περάσει κι απ' τον Παναθηναϊκό καθώς ήταν μέλος του προπονητικού τιμ του Πορτογάλου Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Νούνο Εσπίριτο Σάντοειδήσεις τώραPremier LeagueΝότιγχαμ Φόρεστ