Αθλητισμός|21.12.2023 11:59

Εκπρόσωπος European Super League: «Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε, το ποδόσφαιρο είναι ελεύθερο - Δωρεάν παρακολούθηση όλων των αγώνων»

Newsroom

Σεισμό έχει προκαλέσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου που βάζει τέλος στο μονοπώλιο της UEFA για τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η απόφαση είναι δεσμευτική, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για τη δημιουργία της European Super League, μιας κλειστής λίγκας στα πρότυπα του  ΝΒΑ και της Euroleague, όπου θα συμμετέχουν κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες σε ένα πρωτάθλημα 30 και πλέον αγωνιστικών.

Ο Μπερντ Ράιχαρτ, CEO της A22, της εταιρείας που διαχειρίζεται το πρότζεκτ της ESL, τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του ότι τελείωσε το μονοπώλιο της UEFA! «Κερδίσαμε. Το μονοπώλιο της UEFA τελείωσε. Το ποδόσφαιρο είναι ελεύθερο. Οι σύλλογοι είναι πλέον απαλλαγμένοι από την απειλή κυρώσεων και ελεύθεροι να καθορίσουν το μέλλον τους», είπε αρχικά ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι οι αγώνες θα μεταδίδονται δωρεάν! «Προτείνουμε τη δωρεάν παρακολούθηση όλων των αγώνων της European Super League» και πρόσθεσε ότι «τα έσοδα κι οι δαπάνες αλληλοϋποστήριξης θα είναι εγγυημένα».

UEFAFIFAειδήσεις τώραEuropean Super League