Αθλητισμός|28.03.2019 19:55

Ξέσπασε κόντρα Παναθηναϊκού - Μπακογιάννη με φόντο τον Βοτανικό

Newsroom

Μια δήλωση του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, για το γήπεδο του Παναθηναϊκού, τον Βοτανικό και το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης προκάλεσε την αντίδραση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Ο Κ. Μπακογιάννης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Best» ερωτήθηκε, μεταξύ άλλων, και για το γηπεδικό ζήτημα του «τριφυλλιού», του μεγαλύτερου συλλόγου στην πόλη που κατεβαίνει για δήμαρχος αλλά και της ομάδας που τυγχάνει να υποστηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος.

«Είναι κάτι που επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Υπάρχει η περίφημη Διπλή Ανάπλαση, ένα σχέδιο νομικά τελειωμένο. Εχει περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι κλειδωμένο. Δεν έχει θεσμικό ζήτημα και μπορεί να προχωρήσει αύριο το πρωί» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει στον Βοτανικό, αν θα προχωρήσει το παλιό εμπορικό κέντρο του Βωβού που σήμερα ανήκει στις τράπεζες κι αν θα μπορούσαμε επιτέλους να μιλήσουμε και για ένα γήπεδο για την Εθνική Ελλάδας στον Βοτανικό. Το συζητάμε, το μελετάμε. Το κοστολογούμε για να είμαστε συγκεκριμένοι».

Η αντίδραση του Ερασιτέχνη ΠΑΟ

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπό την προεδρία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις Μπακογιάννη, τον οποίο εγκαλεί ότι «θυμήθηκε ξαφνικά τον Βοτανικό» συμπληρώνοντας ότι δεν επιτρέψει «σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό προς εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αθλητικού Ομίλου αναφέρει τα εξής: «Με μεγάλη έκπληξη διαβάσαμε τις δηλώσεις του υποψηφίου Δημάρχου Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, που θυμήθηκε ξαφνικά τον Βοτανικό. Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τόσο στον ίδιο όσο και προς πάσα κατεύθυνση τα εξής:

Α) Δεν θα επιτρέψουμε την χρήση της ιστορίας και της περιουσίας (γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης) του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου από κανέναν πλην των μελών της Παναθηναϊκής Οικογένειας.

Β) Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τον Παναθηναϊκό προς εξυπηρέτηση των πολιτικών του σκοπιμοτήτων».

δήμος Αθηναίωνγήπεδο ΠαναθηναϊκούΠαναθηναϊκόςγήπεδοΚώστας Μπακογιάννης