Αθλητισμός|24.12.2023 23:22

Ανίκητος ο Παναθηναϊκός στην Basket League - Πέρασε κι απ' την έδρα του Προμηθέα

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς ενέργεια, ο αποδεκατισμένος Προμηθέας χωρίς τέσσερις παίκτες και οι δυο ομάδες επιδόθηκαν σε ένα… ρεσιτάλ άμυνας και αστοχίας. Στο τέλος όμως το Τριφύλλι πήρε μια άνετη νίκη στην Πάτρα με 69-54 και έκανε το 11-0 στη Basket League.

Μεγάλη νίκη, σε μια πολύ δύσκολη έδρα, που τον κρατάει μόνο πρώτο και αήττητο στην κορυφή της βαθμολογίας της Stoiximan Basket League πέτυχε απόψε ο Παναθηναϊκός AKTOR στην Πάτρα. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν με... φόρα από τα δύο συνεχόμενα διπλά σε Μόντερ Κάρλό και Μιλάνο, πήρε την νίκη κόντρα στους Πατρινούς με 69-54, μπορστά σε περίπου 2000 οπαδούς της.

Κορυφαίοι για τον Παναθηναϊκό οι Κέντρικ Ναν (15 πόντους, 4 ασίστ), Χουάντσο Ερνάνγκομεθ (13 πόντους, 4 ριμπάουντ) και Κώστας Σλούκας (8 ασίστ, 4 κλεψίματα, κανένα λάθος), ενώ για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου πρώτος σκόρερ ήταν ο Κόφι με 18 πόντους και 18 ριμπάουντ και τον ακολούθησε ο Κάουαν με 13.

Το Περιστέρι κυριάρχησε της ΑΕΚ

Στο μεταξύ, το Περιστέρι ήταν ανώτερο στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, επικρατώντας της ΑΕΚ Βetsson με 89-78. Σπουδαία εμφάνιση από τον Ελάιζα Μήτρου - Λονγκ με 23 πόντους με 4/6 τρίποντα.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη ήταν ανώτερη καθ' όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, επικρατώντας της ΑΕΚ Betsson με 89-78 για την 11η αγωνιστική της Basket League. H Ένωση ήταν αρκετά άστοχη (6/21τρ.), δεν βρήκε ρυθμό στην επίθεση και βασίστηκε κυρίως σε ατομικές προσπάθειες των Καμπενγκέλε και Ραντλ.

Το σύνολο των Δυτικών Προαστίων με αυτή την νίκη ανέβηκε στο 6-5 πατώντας στην εξάδα, πιάνοντας Άρη και ΠΑΟΚ, ενώ από την αντίπερα όχθη η Ένωση έπεσε στο 5-6 μένοντας μακριά από τα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Ο Ελάιζα Μήτρου - Λονγκ έκανε τρομερή εμφάνιση, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 23 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με 4/6 τρίποντα, με τον Λεωνίδα Κασελάκη να μετρά 17 πόντους με 3/5 τρίποντα και 7 ριμπάουντ. Πολύ καλή παρουσία και από τον Ράγκλαντ με 11 πόντους και 7 ασίστ.

Για τους κιτρινόμαυρους ξεχώρισε ο Καμπενγκέλε με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ραντλ μέτρησε 13 πόντους με 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ, με τον ΜακΡέι να προσθέτει 11π.

Basket LeagueΠαναθηναϊκόςΠρομηθέας ΠάτραςΑΕΚΠεριστέρι ΚΑΕειδήσεις τώρα