Αθλητισμός|29.12.2023 00:15

Premier League: Σπουδαία νίκη της Γουέστ Χαμ στην έδρα της Άρσεναλ με σκόρερ Μαυροπάνο! Μόνη στην κορυφή η Λίβερπουλ

Newsroom

Περίπου πέντε χρόνια είχε να νικήσει η Γουέστ Χαμ την Άρσεναλ και έκανε μαζεμένες δύο νίκες σε διάστημα ενάμιση μήνα. Στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου τα Σφυριά είχαν πετάξει εκτός Λιγκ Καπ τους Κανονιέρηδες επικρατώντας με 3-1 και μερικές εβδομάδες αργότερα πανηγύρισαν μια πολύ πιο δύσκολη νίκη καθώς κέρδισαν με 2-0 στο Έμιρεϊτς για την Premier League.

Μάλιστα εκείνος που έκανε τη ζημιά στην Άρσεναλ ήταν ο πρώην Κανονιέρης Ντίνος Μαυροπάνος, ο οποίος με μια δυνατή κεφαλιά στο 55' διαμόρφωσε το 0-2 (το σκορ άνοιξε στο 13' ο Σούτσεκ) δίχως πάντως να το πανηγυρίσει διότι κατά το παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ. Στις καθυστερήσεις η Γουέστ Χαμ είχε την ευκαιρία να σκοράρει για τρίτη φορά αλλά ο Μπενραχμά νικήθηκε απ' τον Ράγια σε εκτέλεση πέναλτι.

Η Γουέστ Χαμ ανέβηκε στην έκτη θέση της Premier League και παράλληλα έκανε δώρο την πρωτιά στη Λίβερπουλ που έμεινε μόνη στην κορυφή με +2 βαθμούς απ' τη δεύτερη Άρσεναλ.

Προηγουμένως, η Μπράιτον ήταν άκρως εντυπωσιακή στο παιχνίδι με την Τότεναμ επικρατώντας με 4-2. Οι Γλάροι βρέθηκαν να προηγούνται με 4-0 με γκολ των Χίνσελγουντ, Ζοάο Πέντρο, Εστουπινάν και ξανά Ζοάο Πέντρο, προτού μειώσουν τα Σπιρούνια με τα τέρματα των Βελίς και Ντέιβις. Η Τότεναμ υποχώρησε κάτω από τη Μάντσεστερ Σίτι, στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Μπράιτον ανέβηκε στην 8η θέση.

Γουέστ ΧαμPremier LeagueΛίβερπουλΝτίνος ΜαυροπάνοςΑρσεναλΜπράιτονειδήσεις τώρα