Αθλητισμός|29.03.2019 09:37

Παναθηναϊκός: Βιγιαρεάλ, Χετάφε και Μπενφίκα για Μπουζούκη!

Κώστας Γουλής

Η «μπουζουκιάδα» γύρω από το μέλλον του 21χρονου μεσοεπιθετικού «φούντωσε» τα τελευταία 24ωρα, κυρίως μετά τα σενάρια από τη Θεσσαλονίκη για ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και το διπλό μήνυμα του Γιώργου Σαββίδη στο Instagram του νεαρού άσου, για τα γενέθλιά του. Μπαίνοντας πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων συζητήσεων του παίκτη με τον Νίκο Νταμπίζα για νέο συμβόλαιο, το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» κάνει... φύλλο και φτερό τον φάκελο «Μπουζούκης», παρουσιάζοντας όλα τα δεδομένα: Από τις προθέσεις-διαθέσεις των εμπλεκόμενων πλευρών έως το συνεχόμενο σκάουτινγκ από Βιγιαρεάλ, Χετάφε, που δεν αποκλείεται να κάνουν... κίνηση.

Το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ είναι υπαρκτό, όχι όμως τόσο «προχωρημένο» όσο έχει περάσει προς τα έξω. Αυτό που έχει μεταφερθεί (διερευνητικά) προς το περιβάλλον του παίκτη είναι μόνο το «μας αρέσει». Μέχρι εκεί, καθώς δεν έχει γίνει η παραμικρή (ουσιαστική) κίνηση, είτε προς τον Μπουζούκη είτε προς τον ΠΑΟ.

Ο Παναθηναϊκός δεν προτίθεται να πουλήσει είτε τον Μπουζούκη, είτε τον Κουρμπέλη, είτε κάποιον άλλο παίκτη του σε ελληνική ομάδα. Είναι κεντρική απόφαση, την οποία έχει «επιβάλει» (κατά κάποιον τρόπο) ο Νταμπίζας στον Αλαφούζο, έχοντας ξεκαθαρίσει πως τα... περσινά, με πώληση του Χουλτ στην ΑΕΚ και συζητήσεις με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ για τον Μολέδο και με τους Πειραιώτες για τον Βιγιαφάνιες, δεν πρέπει να επαναληφθούν. Και ο Παναθηναϊκός ως μέγεθος και κλαμπ, ακόμη και στην άκρως περιορισμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται, θα πρέπει να αποβάλει τέτοιες σκέψεις...

Στο μυαλό του Μπουζούκη η προτεραιότητά του είναι να μείνει στον Παναθηναϊκό -μίνιμουμ- για έναν χρόνο ακόμα. Να κάνει άλλη μία «γεμάτη» σεζόν, σε ένα περιβάλλον και έναν προπονητή που τον εμπιστεύονται απόλυτα και θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί κι άλλο. Νιώθει και ο ίδιος πως δεν είναι «έτοιμος» να φύγει εκτός Ελλάδας, ενώ δεν φαίνεται να τον «ψήνει» η προοπτική μετακόμισης σε άλλη ελληνική ομάδα, παρά τις πιθανές «Σειρήνες».

Προς τα τέλη Απριλίου, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει πια το θέμα της αδειοδότησης, οι δύο πλευρές θα κάνουν την πρώτη κουβέντα επέκτασης. Οπως αντίστοιχα θα γίνει και με τους Χατζηγιοβάνη, Κουρμπέλη. Ο Μπουζούκης έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 με απολαβές 40.000€, που με τα αγωνιστικά μπόνους προσεγγίζουν τα 100.000€. Η πλευρά του σκοπεύει να ζητήσει ως «βάση» ένα συμβόλαιο κοντά στα 150.000-160.000€, με περισσότερες πάγιες απολαβές και μικρότερα μπόνους. Ποσό κοντά σε αυτά που έχουν ήδη συζητήσει οι Νταμπίζας-Αλαφούζος και έχουν θέσει ως «ταβάνι» για τα νέα συμβόλαια των «μικρών».

Από εκεί και πέρα υπάρχουν και τα... ραντάρ από το εξωτερικό. Το πιο ζωηρό ενδιαφέρον έχουν δείξει η Βιγιαρεάλ και η Χετάφε, που έχουν στείλει σκάουτ τέσσερις και πέντε φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Εχοντας άκρως θετικά reports για τον 21χρονο άσο. Αντίστοιχο σκάουτινγκ κάνει και μία γαλλική ομάδα, ενώ ο Μπουζούκης παρακολουθείται διακριτικά και από την Μπενφίκα.

Από τις αρχές του 2019 οι «αετοί» της Λισαβόνας έχουν σταθερή παρουσία σε παιχνίδια του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, καθώς έχουν στείλει άνθρωπό τους, τουλάχιστον τρεις φορές για να τσεκάρουν παίκτες του «τριφυλλιού».

ΜπενφίκαΓιάννης ΜπουζούκηςΠαναθηναϊκός