Αθλητισμός|29.03.2019 09:15

ΠΑΟΚ: Το πλάνο ενίσχυσης περιλαµβάνει και Ελληνες παίκτες

Αντώνης Τσακαλέας

Ωστόσο, το µοναδικό βήµα που έχουν κάνει οι «ασπρόµαυροι» προς την κατεύθυνση των δύο ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού είναι αυτό της πρώτης ανάγνωσης των προθέσεών τους. Το σίγουρο είναι πως οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ έχουν ξεχωριστή λίστα µε Ελληνες ποδοσφαιριστές για το ρόστερ της επόµενης περιόδου. Σε αυτή δεν υπάρχουν µόνο παίκτες που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθληµα, καθώς και Ελληνες που παίζουν στο εξωτερικό.

Οι πρώτες ελληνικές «πινελιές» εν όψει της επόµενης σεζόν αφορούν ποδοσφαιριστές που ανήκουν στον ΠΑΟΚ και θα βρεθούν στην 23άδα για να πάρουν την ευκαιρία τους µε βάση όσα έχουν δείξει τη φετινή σεζόν. Ο λόγος για τον 19χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη, τον κεντρικό αµυντικό της οµάδας νέων του ΠΑΟΚ, καθώς και τον Λάζαρο Λάµπρου, τον 21χρονο επιθετικό που αγωνίζεται µε τη µορφή δανεισµού στη Φορτούνα Σιτάρντ.

Αµφότεροι έχουν ειδοποιηθεί πως θα βρίσκονται στην προετοιµασία, θέση την οποία κέρδισαν µέσω της φετινής σεζόν και θα κληθούν να αξιοποιήσουν µέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον. Την ίδια στιγµή, οι «ασπρόµαυροι» έχουν στα σκαριά συνεργασία µε οµάδα στην Πορτογαλία, προκειµένου να παραχωρηθούν σε αυτό νεαροί ποδοσφαιριστές µε τη µορφή δανεισµού, για να κάνουν εκεί τα πρώτα τους βήµατα στο επαγγελµατικό ποδόσφαιρο, τελειώνοντας το κύκλο τους στις ακαδηµίες. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο ΠΑΟΚ, µέσω του Μάριο Μπράνκο, βρίσκεται σε συζητήσεις µε την Ακαντέµικα, η οποία φέτος διεκδικεί την επάνοδό της στη µεγάλη κατηγορία της Πορτογαλίας.

Προς τα Πηγάδια

Αναφορικά µε την αναµέτρηση στην Ξάνθη, το µεγαλύτερο κοµµάτι των 4.500 εισιτηρίων που πήρε ο ΠΑΟΚ για το γήπεδο των Πηγαδίων δόθηκε στους οργανωµένους κατόχους διαρκείας, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν µέσω των εκδοτηρίων της Τούµπας (το Σάββατο) στους κατόχους διαρκείας VIP, αλλά και σε αυτούς των θυρών 1,2 και 3. Με βάση τη ζήτηση που καταγράφηκε από την πρώτη στιγµή, τα εισιτήρια αναµένεται να εξαντληθούν, για µια αναµέτρηση στην οποία ο ΠΑΟΚ θα ψάξει τους τρεις από τους εναποµείναντες οκτώ βαθµούς που θέλει να συγκεντρώσει στις πέντε τελευταίες αναµετρήσεις για να κατακτήσει τον τίτλο.

Νέος προάγγελος παραµονής

Μια ανάρτηση του Φερνάντο Βαρέλα έδωσε συνέχεια στο σίριαλ της παραµονής του Αφρικανού στόπερ στον ΠΑΟΚ, το οποίο οδεύει στο τέλος του, µε θετικό τρόπο για τον «Δικέφαλο του Βορρά». Με την απόφασή του να µειώσει τη δραστηριότητά του στο Instagram, λόγω των εκατοντάδων µηνυµάτων που είχε δεχθεί στις αρχές της χρονιάς (όταν και είχε δηµιουργηθεί χάσµα ανάµεσα σε εκείνον και τον ΠΑΟΚ), τα «χτυπήµατα» του Βαρέλα είναι πλέον µετρηµένα και ενδεικτικά.

Λίγες ηµέρες µετά την ανάρτηση στην οποία ανέφερε «αν δεν νιώσω ευγνωµοσύνη για αυτή την οµάδα, για ποια θα το νιώσω;», ήρθε παρόµοια ανάρτηση χθες το απόγευµα, κάτι που επιβεβαιώνει πως η ανανέωση του συµβολαίου του είναι θέµα χρόνου, ειδικά από τη στιγµή που ο ΠΑΟΚ είχε δείξει διάθεση να ανέβει προς τα οικονοµικά «θέλω» του παίκτη.

Φερνάντο ΒαρέλαΓιάννης ΜπουζούκηςΠΑΟΚ