Αθλητισμός|29.03.2019 10:22

ΑΕΚ: «Ρέστα» για τον Πέτερσον

Σταύρος Καζαντζόγλου

Από το καλοκαίρι του ’16 και έπειτα, παρέλασαν ουκ ολίγοι: Βάργκας, Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας, Γιαννιώτας, Αλµπάνης. Κοινό χαρακτηριστικό όλων; Ουδείς -πλην Γιαννιώτα- ήταν κανονικός εξτρέµ, άπαντες κάλυπταν κατά συνθήκη τις θέσεις στα άκρα της επίθεσης. Εν όψει της νέας σεζόν, στην ΑΕΚ είναι αποφασισµένοι να βρουν λύση ποιότητας σε πρόβληµα που χρονίζει και ο εκλεκτός τους λέγεται Κρίστοφερ Πέτερσον.

Ο 25χρονος Σουηδός είναι η «καψούρα» της ΑΕΚ για τα άκρα και θα γίνει µεγάλη προσπάθεια να αποκτηθεί. Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε από την απόρριψη της πρότασης ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από τη Χέρακλες Αλµελο, κατά τη χειµερινή µεταγραφική περίοδο και ήδη επανήλθε για το καλοκαίρι προσφέροντας στους Ολλανδούς ποσό που φτάνει στα 2 εκατ. ευρώ, ώστε να τους πείσει να πουν το «ναι». Παράλληλα, σηµαντικό είναι και το δέλεαρ για τον Πέτερσον, καθώς η ΑΕΚ του προσφέρει ετήσιες αποδοχές που θα φτάνουν στα 800.000 ευρώ. Δηλαδή ένα από τα υψηλότερα συµβόλαια που προσφέρει η ΑΕΚ, αλλά και ενδεικτικό της αναγκαιότητας που υπάρχει για έναν παίκτη που θα κάνει τη διαφορά.

Αξίζει τα λεφτά του

Στην ΑΕΚ εµφανίζονται πεπεισµένοι πως ο Πέτερσον είναι παίκτης που αξίζει τέτοια επένδυση. Αλλωστε πρόκειται για παίκτη που κίνησε το ενδιαφέρον των σκάουτερ της Λίβερπουλ και έπαιξε στα τµήµατα υποδοµής των «κόκκινων». Βέβαια, βρήκε τη γη της επαγγελίας στην Ολλανδία, αρχικά µε την Ουτρέχτη και τώρα µε τη Χέρακλες. Φέτος, κάνει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχοντας 11 γκολ και τρεις ασίστ σε 26 συµµετοχές.

Αγωνίζεται κυρίως ως αριστερός εξτρέµ, αλλά µπορεί να παίξει τόσο στη δεξιά πλευρά όσο και στην κορυφή της επίθεσης. Το κακό για την ΑΕΚ είναι πως υπάρχουν αρκετοί «µνηστήρες» που ερίζουν για τον Πέτερσον και η Χέρακλες δεν πρόκειται να καµφθεί εύκολα. Ετσι και αλλιώς πάντως, στην ΑΕΚ αντιλαµβάνονται πως το καλοκαίρι θα είναι κρίσιµο και θα πρέπει να υπάρξουν οικονοµικές υπερβάσεις, τουλάχιστον για τις τρεις βασικές ανάγκες της οµάδας (φορ, εξτρέµ και στόπερ).

Στο θέµα του επιθετικού, η ΑΕΚ έχει βρει λύσεις τα τελευταία δυόµισι χρόνια µε δανεικούς: Αραούχο για ενάµιση χρόνο (δίχως δυνατότητα οψιόν αγοράς), Λιβάγια για έναν χρόνο (που αποκτήθηκε έναντι 1,8 εκατ. ευρώ), Πόνσε το περασµένο καλοκαίρι (µε οψιόν 6 εκατ. ευρώ). Ενδεχοµένως η ΑΕΚ να ψάξει ξανά λύση τέτοιου είδους. Αν και θα ήθελαν να βρουν έναν παίκτη που θα είναι σηµείο αναφοράς και για την επίθεση.

Αβέβαιο µέλλον

Ο Πόνσε δείχνει πως έχει το «πακέτο». Είναι νέος, µε εξαιρετική σεζόν και υψηλές φιλοδοξίες, κάτι που σηµαίνει πως µπορεί να αποφέρει κέρδη και από µελλοντική µεταπώληση. Ωστόσο, όπως σας ανέδειξε το «ΕΘΝΟΣΠΟΡ», δεν είναι διόλου σαφές ότι θέλει να συνεχίσει για ακόµα έναν χρόνο στο ελληνικό πρωτάθληµα, ειδικά από τη στιγµή που η ΑΕΚ φέτος δεν έχει να του προσφέρει την προοπτική του Champions League. Οσον αφορά τον Αραούχο, ουδείς µπορεί να είναι βέβαιος για τη στάση της Λας Πάλµας.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της Παρτίζαν για τη διεξαγωγή επετειακού φιλικού για τη συµπλήρωση 20 ετών από το µατς ειρήνης στο εµπόλεµο Βελιγράδι, φαίνεται πως στη διοίκηση της ΑΕΚ έχουν προβληµατιστεί έντονα από τις αντιδράσεις των οπαδών. Από την ώρα που διέρρευσε η πρόταση, υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια από σηµαντικό µέρος φίλων της ΑΕΚ και το φιλικό ενδέχεται να ανοίξει «πληγές» αντί να προκαλέσει θετικές αναµνήσεις, και όλα δείχνουν πως θα υπάρξει αρνητική απάντηση

ΑΕΚΚρίστοφερ Πέτερσον