Αθλητισμός|30.12.2023 18:46

Ένας χρόνος από τον θάνατο του Πελέ: Έντυσαν με την φανέλα του το άγαλμα του Χριστού στο Ρίο

Newsroom

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, ο «Βασιλιάς» του ποδοσφαίρου συνεχίζει να μετακινεί τους υπηκόους του. Περίπου επτά χιλιάδες άνθρωποι πέρασαν φέτος από τον πρώτο όροφο  του μαυσωλείου-, κατακόρυφου Μνημείο Οικουμενικής Νεκρόπολης («Ecumenical Memorial Necropolis»), όπου είναι θαμμένος ο Πελέ, στο Σάντος.

Ο Χριστός με τη φανέλα με τον αριθμό 10 

Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι απέτισαν φόρο τιμής στον Πελέ τοποθετώντας τη φανέλα με τον αριθμό 10 που είχε με την Εθνική Βραζιλίας, στο εμβληματικό άγαλμα του Χριστού στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Με το εθνόσημο αυτό, κατέκτησε 3 Παγκόσμια Κύπελλα πράγμα που τον έκανε να αγαπηθεί όσο κανένας άλλος και να τιμηθεί ως «βασιλιάς».

Στην τελετή φωταγώγησης του αγάλματος έστειλε μήνυμα και ο Πάπας Φραγκίσκος, στη μνήμη του Πελέ, ο οποίος ήταν Καθολικός πιστός.

Το μήνυμα του Πάπα ανέφερε: «Ο ο κ. Edson Arantes do Nascimento, παγκοσμίως γνωστός ως Πελέ, ήταν αναμφίβολα ένας άνθρωπος που έδειξε στη ζωή του όλα τα θετικά χαρακτηριστικά ενός αθλητή. Η μνήμη του «βασιλιά του ποδοσφαίρου» παραμένει ανεξίτηλη στο μυαλό πολλών και ωθεί τις νέες γενιές να αναζητήσουν στον αθλητισμό ένα μέσο για να ενισχύσουν τους δεσμούς ενότητας μεταξύ μας».

Πελέειδήσεις τώραποδόσφαιροΒραζιλία