Αθλητισμός|29.03.2019 11:50

ΝΒΑ: Οι Σπερς απέδωσαν τιμές στον Μανού Τζινίμπιλι (vid)

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Μια ολόκληρη αθλητική ζωή, από το 2002 μέχρι το 2018 σε μία και μόνο ομάδα. Ο μεγάλος Αργεντίνος Μανού Τζινίμπιλι συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τους Σαν Αντόνιο Σπερς και αυτοί δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ.

Η τελετή που διοργάνωσαν τα ξημερώματα, στο πλαίσιο του αγώνα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς για να αποδώσουν τιμές στον παλαίμαχο πλέον άσο τους και να αποσύρουν για πάντα την φανέλα με το νούμερο 20 θα μείνει αξέχαστη.

Στον ίδιο τον Τζινίμπιλι και τα μέλη της οικογένειάς του που την έζησαν, σε όλους όσοι ήταν παρόντες και σε όσους την παρακολούθησαν. Στο γήπεδο πέρα από εμβληματικές φυσιογνωμίες των Σπερς και του ΝΒΑ ήταν και οι μεγάλοι Αργεντίνοι μπασκετμπολίστες που έσπευσαν να τιμήσουν τον δικό τους άνθρωπο.

Ο Τζινόμπιλι στο ΝΒΑ αγωνίστηκε μόνο για τους Σπερς, με τους οποίους πανηγύρισε 4 πρωταθλήματα, έγινε δύο φορές all star (2005, 2011) και αναδείχθηκε καλύτερος έκτος παίκτης το 2008. Πλέον, η φανέλα του βρίσκεται στην οροφή του «AT&T Center», μαζί με εκείνες των Τζόνι Μουρ (00), Έιβερι Τζόνσον (6), Μπρους Μπόουεν (12), Τζέιμς Σίλας (13), Τιμ Ντάνκαν (21), Σον Έλιοτ (32), Τζορτζ Γκέρβιν (44) και Ντέιβιντ Ρόμπινσον (50).

ΝΒΑΜανού ΤζινόμπιλιΣαν Αντόνιο Σπερς