Αθλητισμός|29.03.2019 11:54

Euroleague: Ο Ολυμπιακός μελετά τα σενάρια και... μαθηματικά ενόψει Ζαλγκίρις

Μενέλαος Σεβαστιάδης

Δεν έχει και νόημα όμως για τους «ερυθρόλευκους» αυτήν τη στιγμή να ψάχνουν τα αίτια και να κάνουν αναλύσεις, αφού προέχει το να κάνουν το χρέος τους. Απόψε (9.30 μ.μ., NS1) έχουν στο ΣΕΦ τον πρώτο από τους δύο εντός έδρας αγώνες με τους οποίους θα ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο.

Με αντίπαλο τη Ζάλγκιρις, που παίζει το τελευταίο της χαρτί για να «κλέψει» μια θέση στην οκτάδα, ο Ολυμπιακός θέλει την πρώτη από τις δύο νίκες, μαζί με αυτήν της τελευταίας αγωνιστικής επί της Νταρουσάφακα, που θα τον φέρουν κοντά στην πρόκριση. Θέλει βέβαια να μη συνδυαστούν αυτές και με ισάριθμες των Παναθηναϊκού, Μπασκόνια και Αρμάνι Μιλάνο, με το μέτρημα να έχει αρχίσει ήδη από χθες το βράδυ, και σίγουρα δεν θέλει να βρεθεί κάπου σε ισοβαθμία με τους Ιταλούς, από τους οποίους έχει δύο ήττες.

Χωρίς «δύο»

Η κατάσταση με τα σενάρια θα είναι ξεκάθαρη απόψε για το φινάλε, όμως ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να πετύχουν μια νίκη επί παθιασμένου αντιπάλου και με τα δικά τους προβλήματα να μη λείπουν. «Δυστυχώς δεν περιμένουμε να παίξει ο Βασίλης ούτε και ο Στρέλνιεκς. Είναι δυσάρεστο να βρισκόμαστε με τέτοιες απουσίες στις τελευταίες αγωνιστικές, αλλά δεν αλλάζει. Περιμένω να κάνουμε ένα παιχνίδι το ίδιο καλό με το τελευταίο εντός εναντίον της Μπάγερν και θέλουμε και τον κόσμο μας να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια. Για την εμφάνιση στα Κανάρια μπορούμε να πούμε πολλά, για τη “διπλή” εβδομάδα και το ταξίδι, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι» είπε ο Μπλατ.

O Αξελ Τουπάν πέρυσι είχε πανηγυρίσει πρόκριση για το final four με τη Ζάλγκιρις μέσα στο ΣΕΦ, φέτος οι ρόλοι είναι αντίθετοι, έστω και σε προηγούμενη φάση. Ο Γάλλος, που είχε λείψει λόγω τραυματισμού από το πρώτο ματς, ήταν απόλυτος στην τοποθέτησή του: «Δεν υπάρχει κανένα άγχος. Ολοι μας έχουμε δώσει μεγάλα παιχνίδια στην καριέρα μας και ξέρουμε πώς να τα διαχειριστούμε»

EuroleagueΟλυμπιακόςΝτέιβιντ Μπλατ