Αθλητισμός|29.03.2019 12:32

Euroleague: Το κοινό της Μακάμπι αποθέωσε τον κόουτς Σφαιρόπουλο (vid)

Newsroom

Τι κι αν ανέλαβε την ομάδα μεσούσης της σεζόν, τι κι αν δεν έχει κλείσει καλά καλά τέσσερις μήνες δουλειάς, τι κι αν ο στόχος της πρόκρισης στην οκτάδα της Euroleague χάθηκε. Οι οπαδοί της Μακάμπι Τελ Αβίβ έχουν ήδη εκτιμήσει τη δουλειά που κάνει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του απαιτητικού κοινού της «ομάδας του λαού», που αν μη τι άλλο έχει μπασκετική παιδεία. Λίγο προτού ολοκληρωθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια, απέναντι στην οποία η Μακάμπι ήταν ισοπεδωτική επικρατώντας 90-55, ο κόσμος αποθέωσε τον Σφαιρόπουλο φωνάζοντας ρυθμικά «Γιάννης, Γιάννης». Την ώρα που το παιχνίδι ακόμη παιζόταν, ο «Σφαιρό» σήκωσε το χέρι και κάνοντας μια βαθιά υπόκλιση θέλησε να ευχαριστήσει τους φίλους της Ισραηλινής ομάδας για την αποδοχή και την αναγνώριση προς το πρόσωπό του.

Μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Θέλω να  ευχαριστήσω πολύ τους φιλάθλους μας. Ηταν πολύ συγκινητικό που φώναζαν τα ονόματα των παικτών αλλά και το δικό μου. Οφείλω να τους πω ένα ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη συμπαράσταση.

Μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη Μακάμπι. Μπορεί να φαίνεται πως δεν καταφέραμε να περάσουμε στα πλέι οφ αλλά δεν μετανιώνω στιγμή για όσα καταφέραμε και είμαι περήφανος για την προσπάθειά μας».

Δείτε το video με την αποθέωση Σφαιρόπουλου στο 2’50’’:

Ο Σφαιρόπουλος ανέλαβε τον περασμένο Νοέμβριο τη Μακάμπι που βρισκόταν σε κακή αγωνιστική κατάσταση και μολονότι δεν κατόρθωσε να την οδηγήσει στην οκτάδα της Euroleague, μπόρεσε να την αναμορφώσει αγωνιστικά. Εχει υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους.

Γιάννης ΣφαιρόπουλοςμπάσκετEuroleagueΜακάμπι Τελ Αβίβ