Αθλητισμός|29.03.2019 12:32

Ολυμπιακός: Με νέα «φτερά» για υψηλές πτήσεις

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός του Πορτογάλου κόουτς είναι μια ομάδα που ρίχνει το βάρος στην επίθεση και στο ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Δεν είναι τυχαίο ότι αποτελεί το σύνολο που είχε τις περισσότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλη στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Πέρα, λοιπόν, από τις αλλαγές που θα υπάρξουν στην κορυφή της επίθεσης, όπου είναι δεδομένη η απόκτηση ενός στράικερ από το πάνω ράφι, θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις και στα «φτερά».

Το σημαντικό για τον προπονητή των «ερυθρολεύκων» είναι να δημιουργήσει ακόμη πιο ισχυρά δίδυμα, αλλά και να μη χάσει τον πιο σημαντικό από τους εξτρέμ του, τον Ντανιέλ Ποντένσε. Ο πρώην παίκτης της Σπόρτινγκ Λισαβόνας έχει δηλώσει τον τελευταίο καιρό ότι δεν βλέπει την ώρα να αρχίσει η επόμενη σεζόν για να επανέλθει ο Ολυμπιακός στη συλλογή τροπαίων, κάτι που δεν κατάφερε φέτος. Αρα υπάρχει μια σταθερά. Η δεύτερη είναι η ευχάριστη έκπληξη που λέγεται Γιώργος Μασούρας. Αθόρυβος, αλλά πεισμωμένος, υπάκουος και ποιοτικός, ο 25χρονος παίκτης έχει εξελιχθεί σε βασική μονάδα. Ερωτηματικά, ωστόσο, υπάρχουν δίπλα στα ονόματα του Ζιλ Ντίας και του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο πρώτος έχει αποκτηθεί με δανεισμό ενάμισι έτους, άρα είναι στο πλάνο της επόμενης σεζόν, προκειμένου να δείξει ακόμη περισσότερα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει να αγωνιστεί από τις 21 του Φλεβάρη, έπειτα από τη θλάση που υπέστη την επομένη της ρεβάνς με την Ντιναμό στο Κίεβο. Μέχρι τώρα ο 22χρονος ακραίος που ανήκει στη Μονακό, παρότι έχει μόλις έξι συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα, συνολικά με τον Ολυμπιακό μετράει 30 εμφανίσεις, με τρία γκολ και μία ασίστ.

Ετοιμος τον Αύγουστο

Αναφορικά με τον Λάζαρο, το γεγονός ότι χειρουργήθηκε στο ίδιο γόνατο με την ίδια ζημιά που είχε και πριν από μερικά χρόνια (χιαστός) αναγκάζει τους αρμόδιους του ιατρικού τιμ να μη βιαστούν. Αναμένεται να είναι έτοιμος τον Αύγουστο, άρα θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας και θα χρειαστεί υπομονή... Σε αυτούς θα προστεθεί το καλοκαίρι ο 21χρονος -διεθνής με τις Ελπίδες- Σέρβος Ραντζέλοβιτς, που αποκτήθηκε πέρυσι, αλλά παρέμεινε δανεικός στη Ρατζίνσκι (2η στο πρωτάθλημα). Θα περάσει από το μικροσκόπιο του Μαρτίνς για να πείσει ότι είναι έτοιμος να κολυμπήσει στα βαθιά. Παράλληλα, οι κεραίες είναι ανοικτές για ακόμη έναν εξτρέμ με ικανότητα στο γκολ που θα διεκδικήσει φανέλα βασικού

ΟλυμπιακόςΠέδρο ΜαρτίνςΛάζαρος Χριστοδουλόπουλος