Αθλητισμός|03.01.2024 18:04

Super League: Ασύλληπτη ανατροπή του Αστέρα Τρίπολης επί του Άρη από 0-2 σε 3-2!

Newsroom

Με μια επική ανατροπή ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε του Άρη και άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά το 2024. Η ομάδα της Αρκαδίας μολονότι βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 14', γύρισε το παιχνίδι και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 3-2.

Το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς μετά τη σημαντική νίκη στην έδρα του ΟΦΗ (0-2) στο φινάλε του 2023, πήρε ένα μεγάλο τρίποντο (το δεύτερο σερί στη Super League) και πλησίασε σε απόσταση ενός βαθμού τον πέμπτο Άρη, που προερχόταν απ' την εντός έδρας γκέλα με τη Λαμία (2-2).  Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατέρρευσε αγωνιστικά και υπέστη μια απρόσμενη ήττα με βάση την εικόνα του ματς στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

0-2 στο 14'

Ο Άρης άρχισε το παιχνίδι κάτι περισσότερο από ιδανικά καθώς άνοιξε το σκορ μόλις στο 8' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μορόν (ο Χουχούμης ανέτρεψε τον Ζαμόρα), ενώ πριν από τη συμπλήρωση 15 λεπτών είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 14' ο Φαμπιάνο άνοιξε για τον Ζαμόρα, ο οποίος γύρισε για τον Σουλεϊμάνοφ, ο οποίος με ωραίο τελείωμα έγραψε το 0-2 με συνοπτικές διαδικασίες.

Παρά το εις βάρος του σκορ ο Άστερας δεν παράτησε τη μάχη και επέστρεψε στη διεκδίκηση του ματς σκοράροντας στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο 45+2' ο Καλτσάς ανατράπηκε απ' τον Μοντόγια και ο Μιριτέγιο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2 σε ένα καθοριστικό σημείο του ματς.

3-2 στο 61'

Ο Αστέρας μπήκε με άλλη ψυχολογία στο β' ημίχρονο και πολύ γρήγορα έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Στο 50' ο Μιριτέγιο εκτέλεσε με το κεφάλι έπειτα από ασίστ του Κρεσπί διαμορφώνοντας το 2-2. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ όμως έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR το γκολ μέτρησε κανονικά. 

Το... ναυάγιο του Άρη συνεχίστηκε καθώς στο 61', έπειτα από ολέθριο λάθος του Ζιλ, ο Ζούγλης έκλεψε την μπάλα κι έστρωσε για τον Μουνάφο, ο οποίος σε κενή εστία υπέγραψε την ολική ανατροπή για το 3-2.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Καρμόνα, Μουνάφο (91' Βαλιέντε), Γκος (75' Αλάγκμπε), Ζούγλης, Κρεσπί (91' Γιάννης Χριστόπουλος), Καλτσάς, Μιριτέγιο (84' Μάντζης).

Άρης: Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (83' Φεράρι), Ζιλ (67' Σαβέριο), Πάρδο (83' Ρουπ), Ζαμόρα (53' Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ, Παναγίδης (46' Μενέντεθ), Μορόν.

Αστέρας ΤρίποληςΑρηςSuperLeagueειδήσεις τώρα