Αθλητισμός|03.01.2024 19:00

Η τρομερή Λαμία τιμώρησε τον Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του 2024! Έχασε πέναλτι ο Φορτούνης

Newsroom

Η τρομερή Λαμία ανάγκασε τον προβληματικό Ολυμπιακό σε ήττα στο ξεκίνημα του 2024. Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου επικράτησε 1-0 των Πειραιωτών για την 16η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας απέχοντας τρεις βαθμούς απ' τον έκτο Αστέρα Τρίπολης και τέσσερις απ' τον πέμπτο Άρη.

Αντιθέτως, οι Ερυθρόλευκοι, που υπέστησαν την πρώτη τους ήττα επί των ημερών του Κάρλος Καρβαλιάλ, έχασαν έδαφος στη μάχη για τον τίτλο. Ήταν δεύτερη σερί γκέλα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα καθώς είχε κλείσει τις υποχρεώσεις του για το 2023 με λευκή ισοπαλία (0-0) στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

1-0 από νωρίς

Η Λαμία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό απέναντι στον Ολυμπιακό που πιάστηκε στον... ύπνο στο ξεκίνημα του ματς. Μόλις στο 4' ο Τσιλούλης πάτησε στην αντίπαλη περιοχή κι έκανε το γέμισμα. Ο Ροντινέι απομάκρυνε προσωρινά αλλά ο Σλίβκα σούταρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Μασούρας ήταν άστοχος στο 7' μολονότι βρέθηκε μόνο απέναντι στον Κοσέλεφ.

Στο 12' η Λαμία απείλησε ξανά με μεγάλη διπλή ευκαιρία αλλά αρχικά ο Μαρτίνεθ και στη συνέχεια ο Ακούνια νικήθηκαν απ' τον Πασχαλάκη που απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 26' ο Φορτούνης είχε σφοδρή σύγκρουση με τον Τζανδάρη κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το δόντι του! Ωστόσο συνέχισε το παιχνίδι κανονικά.

Ο Πασχαλάκης απέτρεψε το δεύτερο γκολ της Λαμίας και στο 38' σε σουτ του Ακούνια.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά και με αποφασιστικότητα στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία με τον Μασούρα στο 48', όμως ο Κοσέλεφ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Χαμένο πέναλτι ο Φορτούνης

O Ολυμπιακός είχε μεγάλη τριπλή χαμένη ευκαιρία και στο 54' με Ποντένσε, Καμαρά και Ντόη όμως και πάλι δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν μια ακόμα μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρουν στο 50' οπότε κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Νούνιες από σέντρα του Ορτέγκα. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0.

Στο 77' ο Πασχαλάκης έσωσε για ακόμα μία φορά τον Ολυμπιακό κρατώντας τον στη διεκδίκηση του ματς, καθώς απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Τσιλούλη.

Απ' το 85' ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες στο γήπεδο καθώς ο Μπιελ, ο οποίος είχε περάσει στο γήπεδο στο 81', τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε απ' τον αγωνιστικό χώρο με δάκρυα στα μάτια.

Η Λαμία πάντως θα μπορούσε να είχε σκοράρει για δεύτερη φορά στο 91' με τον Τόσιτς, στο 94' με τον Μάλτσι και στο 95' με τον Τζανδάρη.

Λαμία: Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (63' Στάνκο), Τζανδάρης, Τσιλούλης (90' Μάλτσι), Ακούνια (71' Σίντκλεϊ), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (71' Τόσιτς).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα (72' Ομάρ Ρίτσαρντς), Έσε (81' Αλεξανδρόπουλος), Καμαρά (71' Καρβάλιο), Φορτούνης, Ποντένσε (81' Μπιελ), Μασούρας, Γιόβετιτς (46' Φραν Ναβάρο).

SuperLeagueΟλυμπιακόςΛαμία ΠΑΕειδήσεις τώρα