Αθλητισμός|03.01.2024 21:59

Κορυφή ο εκρηκτικός ΠΑΟΚ και στο ξεκίνημα του 2024! «4άρα» στον ΟΦΗ με τρομερό Ντεσπόντοφ

Newsroom

Με όση φόρα έκλεισε το 2023 ο ΠΑΟΚ με άλλη τόση φόρα μπήκε στο 2024! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ξανά καταιγιστική. Μετά το 4-2 επί της Ελσίνκι, το 1-4 επί του Αστέρα και το 0-6 επί της Κηφισιάς, πετούσε φωτιές και απέναντι στον ΟΦΗ! Κυριάρχησε ολοκληρωτικά στην Τούμπα, επικράτησε με 4-0 και πανηγύρισε την έβδομη σερί νίκη της στη Super League που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Δικέφαλος ήταν εκρηκτικός: πέτυχε τέσσερα γκολ, κέρδισε -αλλά έχασε- δύο πέναλτι, είχε δοκάρι και γενικώς έπαιξε ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση με... μόλις 4-0! Ήταν η ένατη σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις καθώς είχαν μεσολαβήσει -πέραν των επτά του πρωταθλήματος- το 1-2 επί της Άιντραχτ στο Conference και το 1-0 επί του Βόλου στο Κύπελλο.

O «καυτός» Ντεσπόντοφ όχι μόνο σκόραρε για τρίτο σερί ματς φτάνοντας τα πέντε στο πρωτάθλημα αλλά μοίρασε και δύο ασίστ έχοντας ενεργή συμμετοχή και στα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Παράλληλα, ο εξαιρετικός Μπάμπα πέτυχε το πρώτο του τέρμα στη σεζόν, όπως και ο Μάρκος Αντόνιο που βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά με τον ΠΑΟΚ, ενώ τα πέντε στο πρωτάθλημα έφτασε και ο Μπράντον Τόμας.

Ξανά ο Ντεσπόντοφ

Στο 21' ο ΠΑΟΚ είχε τη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ καθώς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Βούρου μετά από σουτ του Ντεσπόντοφ έπειτα από θαυμάσια συνεργασία των παικτών του Δικεφάλου. Ωστόσο η εκτέλεση του Σβαμπ δεν ήταν δυνατή με αποτέλεσμα ο Μπάουμαν να αποκρούσει διατηρώντας το 0-0.

Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει ο Σβαμπ με τον εύκολο τρόπο στο 21', το πέτυχε ο Ντεσπόντοφ στο 39'. Σε μια φάση διαρκείας στα καρέ του ΟΦΗ, ο Μπάμπε έβγαλε εξαιρετική σέντρα στην καρδιά της άμυνας των Κρητικών και ο Ντεσπόντοφ με τρομερό άλμα κυριάρχησε στον αέρα και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Εκτελεστής Μπάμπα

Ο ΠΑΟΚ απελευθερώθηκε αμέσως και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί σκόραρε για δεύτερη φορά! Στο 41' η μπάλα άλλαξε με μεγάλη ταχύτητα στο τρανζίσιον του Δικεφάλου, ο Ντεσπόντοφ έκανε το γύρισμα απ' τα δεξιά, ο Σαμάτα επιχείρησε να μπει στην πορεία της μπάλας που τελικά κατέληξε στον Μπάμπα, ο οποίος έχοντας καλύψει όλη την πλευρά του απ' τα αριστερά, πάτησε περιοχή και εκτέλεση άψογα για το 2-0.

Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΟΚ είχε και συνέχεια καθώς στο 45' ο Ντεσπόντοφ άγγιξε το γκολ, ενώ στο 45+1' η ομάδα του Λουτσέσκου κέρδισε και δεύτερο πέναλτι έπειτα από χτύπημα του Λαμπρόπουλου στον Σαμάτα. Όπως συνέβη όμως και στην πρώτη εκτέλεση του Σβαμπ, ο Μπάουμαν αντέδρασε σωστά στο χτύπημα του Σαμάτα και απέτρεψε το γκολ απομακρύνοντας την μπάλα με τα πόδια.

Το πρώτο του Μάρκος Αντόνιο

Στο 87' ο ασταμάτητος Ντεσπόντοφ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και στο 89' έδωσε ασίστ «πάρε-βάλε»! Έπειτα από θαυμάσια αντεπίθεση, οι παίκτες του Δικεφάλου άλλαξαν ωραία την μπάλα και έπαιξαν γρήγορα το τρανζίσιον. Ο Μεϊτέ άνοιξε ωραία το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Ντεσπόντοφ κινήθηκε στον χώρο και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Μάρκος Αντόνιο, ο οποίος έγραψε το 3-0.

Το κερασάκι ο Μπράντον

Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν ασταμάτητος και σκόραρε για τέταρτη φορά στις καθυστερήσεις. Στο 90+3' ο Ντεσπόντοφ μοίρασε άλλη μια ασίστ, ο Μπράντον Τόμας... χόρεψε τον Λαμπρόπουλο και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 που διατηρεί τον Δικέφαλο στην κορυφή.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Τροστ - Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (66' Οζντόεφ), Σβαμπ (76' Μεϊτέ), Ντεσπόντοφ, Μουργκ (86' Μάρκος Αντόνιο), Κωνσταντέλιας (66' Τάισον), Σαμάτα (76' Μπράντον).

ΟΦΗ: Μπάουμαν, Λάρσον, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Αμπάντα, Μεγιάδο, Μπάκιτς (63' Mοσκέρα), Νέιρα (75' Ντίκο), Τοράλ, Ριέρα (63' Θοράρινσον), Φελίπε.

ΟΦΗειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚ