Αθλητισμός|03.01.2024 23:45

Euroleague: Έπαιξε με τη φωτιά και... κάηκε ο Παναθηναϊκός στην έδρα της Μπασκόνια

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τη φωτιά κι έχασε μέσα απ' τα χέρια του τη νίκη στην έδρα της Μπασκόνια. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 75-73 από την βασκική ομάδα με τον Μονέκε να γυρίζει το ματς σχεδόν μόνος του!

Σε ακόμα μία εκτός έδρας αναμέτρηση στη φετινή Euroleague ο Παναθηναϊκός Aktor... κάηκε, χάνοντας ένα δικό του παιχνίδι από το +17 στο 25' και το +9 στο 33'. Οι Πράσινοι έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο απ' τη στιγμή που βρέθηκαν στο +17. Έγιναν μονοδιάστατοι επιθετικά περιμένοντας -σχεδόν- τα πάντα από τον Κέντρικ Ναν κι έτσι, επέτρεψαν στον Τσίμα Μονέκε να βρει τρομερό ρυθμό και τελικά «πληγώθηκαν» από ένα σουτ του Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Τρομερός αλλά Μόνος ο Ναν

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε για άλλη μια φορά δύο «πρόσωπα» σε εκτός έδρας παιχνίδι της και γνώρισε μια ήττα που θύμισε εκείνη που είχε κάνει στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν, όταν και πάλι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ως εκ τούτου, το «πράσινο» σερί νικών σταμάτησε στα τέσσερα ματς, με τους Βάσκους να «πιάνουν» το «τριφύλλι» στο 10-8 της βαθμολογίας της Euroleague.

Ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ (10 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ) έβαλε το game winner και έδωσε την νίκη στους γηπεδούχους, αλλά MVP της αναμέτρησης ήταν ο φοβερός Μονέκε. Ο πάουερ φόργουορντ του Ιβάνοβιτς γύρισε το ματς σχεδόν μόνος του με 20 πόντους, 13 ριμπάουντ και ένα εκπληκτικό σόου στην 4η περίοδο.

Στην αντίπερα όχθη, το νέο career-high του Ναν (25π. με 11/25 σουτ) συνδυάστηκε με νέα «πράσινη» ήττα, όπως είχε γίνει και στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Βοήθησαν οι Κώστας Σλούκας (11π., 4ρ., 4ασ.), Μάριους Γκριγκόνις (11π., 6ρ.) και Τζέριαν Γκραντ (9π., 5ασ., 4κλ.), σε... ρηχά νερά ο Ματίας Λεσόρ (1π. σε 25') και η second unit.

Μπασκόνια: Χάουαρντ 9, Ραϊέστε, Τσιόζα 2, Σεντεκέρσκις 10, Μαρίνκοβιτς 8, Μίλερ-ΜακΙντάιρ 10, Ντίεθ 3, Ρογκαβόπουλος, Ντιόπ 2, Κότσαρ, Κοστέλο 11, Μονέκε 20.

Παναθηναϊκός: Βιλντόσα 1, Μπαλτσερόφσκι 1, Σλούκας 11 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Γκραντ 9 (5 ασίστ, 4 κλεψίματα), Ναν 25 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λεσόρ 1 (4 ριμπάουντ), Αντετοκούνμπο 7 (3 ριμπάουντ), Γκριγκόνις 11 (6 ριμπάουντ), Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου 7 (6 ριμπάουντ).

ΠαναθηναϊκόςΜπασκόνιαειδήσεις τώραEuroleague