Αθλητισμός|05.01.2024 23:53

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Εξαιρετική εκκίνηση για την Εθνική πόλο γυναικών με νίκη επί της Ουγγαρίας

Newsroom

Μια ημέρα μετά τους άνδρες και η εθνική πόλο γυναικών άρχισε τις υποχρεώσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν με μία πολύ σημαντική νίκη. Με μεγάλη πρωταγωνίστρια την Αθηνά Γιαννοπούλου, που πέτυχε τέσσερα γκολ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 14-12 της Ουγγαρίας και έκανε τεράστιο βήμα για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του Α΄ ομίλου, που δίνουν την απευθείας πρόκριση για την οκτάδα, αλλά ταυτόχρονα εξασφαλίζουν και έναν βατό αντίπαλο στα προημιτελικά.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκινά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με νίκη επί της Ουγγαρίας (το ίδιο είχε συμβεί και το 2022 στο Σπλιτ, όταν η εθνική κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο).

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμένου αντιμετωπίζουν το Σάββατο (6/1, 17.00) την Κροατία για τη δεύτερη αγωνιστική του ομίλου.

Ουγγαρία: Μαγκιάρι, Σίλαγκι, Βάλι 1, Γκουρισάτι 1, Μαϊέ, Παρκς, Κούνα 1, Κέστελι 3, Λαϊμέτερ 3, Ριμπάνσκα, Τίμπα, Γκάρντα 3, Νέσμελι

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου 2, Ξενάκη 2, Ασημάκη, Πάτρα 1, Νίνου 2, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου 4, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

Εθνική ομάδαΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοειδήσεις τώραΕθνική Πόλο