Αθλητισμός|09.01.2024 22:36

Εξαιρετική η Εθνική πόλο γυναικών: Προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού, έκλεισε θέση για το Παγκόσμιο και πλησιάζει στους Ολυμπιακούς

Newsroom

Η Εθνική πόλο γυναικών προκρίθηκε για δεύτερη σερί φορά στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Αϊντχόφεν, μετά τη νίκη με 15-7 επί της Γαλλίας. Μάλιστα αυτή η επιτυχία σηματοδοτεί και την πρόκριση της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ντόχα τον επόμενο μήνα. Παράλληλα, η Γαλανόλευκη παρέμεινε σε τροχιά πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού...

Την Πέμπτη 11/1 στις 20:00 η ομάδα της Αλεξίας Καμένου θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Ισπανία, η οποία προηγουμένως επικράτησε εύκολα 17-6 της Κροατίας. Πρόκειται για το ζευγάρι του τελικού του προηγούμενου ευρωπαϊκού στο Σπλιτ, όπου η Ελλάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Αν η ελληνική ομάδα νικήσει την Ισπανία θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες εφόσον αντίπαλος στον τελικό θα είναι η Ολλανδία. Διαφορετικά, με οποιονδήποτε άλλο αντίπαλο θα πρέπει να νικήσει στον τελικό για να πάρει το εισιτήριο για το Παρίσι. Επίσης, αν ο τελικός είναι Ολλανδία - Ισπανία, τότε η τρίτη θέση θα δώσει το ένα εισιτήριο της διοργάνωσης για το Παρίσι. Ως εκ τούτου η Ελλάδα θα έχει και δεύτερη ευκαιρία.

Καμένου: «Επιτυχία η τετράδα αλλά...»

Ωστόσο, όπως δήλωσε η προπονήτρια της ομάδας Αλεξία Καμένου, η τετράδα αποτελεί επιτυχία αλλά ο στόχος είναι μεγαλύτερος... «Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ο ημιτελικός με την Ισπανία, έχουμε μια ημέρα να πάρουμε ανάσες και να δουλέψουμε στο τακτικό κομμάτι όσο καλύτερα γίνεται. Στόχος μας είναι η νίκη, ξέρουμε και σεβόμαστε τον αντίπαλο, δεν έχουμε άγχος, είμαστε σε καλή κατάσταση και θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη. Παίξαμε πολύ καλά στην άμυνα κατά της Γαλλίας, μια ομάδα με προπονητή τον Τεό Λοράντο που μας ξέρει πολύ καλά. Πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στην άμυνα και στην επίθεση να μην κάνουμε λάθη. Έχουμε πίστη και αυτοσυγκέντρωση, περάσαμε στην τετράδα, είναι μια επιτυχία που για δεύτερη συνεχή φορά περάσαμε στα ημιτελικά, αλλά εδώ ήρθαμε για κάτι άλλο…» δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 1, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου 4, Σάντα 1, Γιαννοπούλου 2, Τορνάρου, Σταματοπούλου.

Γαλλία (Τεό Λοράντος): Ρικράβ, Αντρέ, Αρντί, Μπουλουμπακτσί 1, Ζιλέ 1, Χέρτζκα, Νταλουί 1, Μπατού 1, Βερνού, Ραντοσάβλιεβιτς 1, Ρασπό, Νταουλέ 2, Μαρτινό-Περέ.

Οριστικά με Ολλανδία οι άνδρες

Στο μεταξύ, η Ολλανδία θα είναι οριστικά η αντίπαλος της εθνικής υδατοσφαίρισης ανδρών, την Πέμπτη (11/1) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, σε νοκ άουτ αγώνα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Οράνιε επιβλήθηκαν εύκολα της Σλοβενίας με 23-7, κατέλαβαν την δεύτερη θέση του Δ΄ ομίλου, πίσω από τη Ρουμανία, και θα αποτελέσουν το εμπόδιο στον δρόμο της ελληνικής ομάδας για τους 8 της διοργάνωσης. Βεβαίως, το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου είναι το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά, όπου τον νικητή του ζευγαριού περιμένει η οικοδέσποινα Κροατία.

Εθνική ΓαλλίαςΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική Πόλοειδήσεις τώραΕθνική ΟλλανδίαςΕθνική ομάδα