Αθλητισμός|10.01.2024 20:36

Πειθαρχική δίωξη σε Κούγια για δυσμενείς δηλώσεις - Τοποθέτηση της ΚΕΔ για τους διαιτητές στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Newsroom

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλέξη Κούγια για τις δηλώσεις που έκανε μετά το Ολυμπιακός - ΑΕΚ.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής: «Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, Αντεισαγγελέας Νικόλαος Μαργαρίτης, άσκησε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του Αλεξίου Κούγια. Η Πειθαρχική Δίωξη ασκείται διότι ο Αλέξιος Κούγιας δυσφήμησε ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις οι οποίες περιέχουν μομφές για σκοπιμότητα ή δόλο ή μεροληψία στη λήψη αποφάσεων που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν και οι οποίες διαδόθηκαν με μέσο επικοινωνίας.

Ειδικότερα, τα ανωτέρω διαδόθηκαν από ΜΜΕ, σχετικά με τον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – AEK που διεξήχθη την 7-1-2024 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Super League. Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α§§1,2, 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο».

Η τοποθέτηση της ΚΕΔ για τους διαιτητές του ντέρμπι

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, με αφορμή τα όσα έχουν ειπωθεί για τη διαιτησία του ντέρμπι Ολυμπιακός - ΑΕΚ, εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι ζήτησε τη συνδρομή πολλών ομοσπονδιών αλλά μόνο η Σλοβακία και η Δανία απάντησαν θετικά, προσθέτοντας ότι οι διαιτητές επιλέγονται από την αλλοδαπή Ομοσπονδία και όχι από την ΚΕΔ.

Η ανακοίνωση: Σχετικά με τις αναφορές για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1, από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας διευκρινίζονται τα εξής.

1. Η ΚΕΔ σε κάθε αγωνιστική που πρόκειται να οριστούν ξένοι αξιωματούχοι διαιτησίας ζητά τη συνδρομή πολλών ξένων ομοσπονδιών και το ίδιο έπραξε και για τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL1, Άρης-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

2. Θετικά απάντησαν μόνο οι ομοσπονδίες Δανίας και Σλοβακίας.

3. Οι αξιωματούχοι διαιτησίας επιλέγονται από την αλλοδαπή ομοσπονδία και όχι από την ΚΕΔ.

4. Ο αρχιδιαιτητής κ. Φρόιντφελντ λαμβάνοντας τις δύο θετικές απαντήσεις όρισε αντίστοιχα τους διαιτητές που οι ομοσπονδίες της Δανίας και της Σλοβακίας επέλεξαν.

ΑΕΚειδήσεις τώραΕΠΟΟλυμπιακόςΑλέξης Κούγιας