Αθλητισμός|30.03.2019 00:35

Euroleague: Χαμός την τελευταία αγωνιστική - Βαθμολογία και σενάρια

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά και είναι πιθανόν να καεί μετά την ήττα που υπέστη στο ΣΕΦ από την Ζαλγκίρις. Παρ’ όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν ζωντανοί και ελπίζουν -υπό προϋποθέσεις- σε πρόκριση.

Τι πρέπει να συμβεί; Με απλά λόγια, να νικήσουν οι ίδιοι και να ηττηθούν η Αρμάνι και η Ζαλγκίρις. Αναλυτικά, στο τελευταίο παιχνίδι με την Νταρουσάφακα την ερχόμενη Παρασκευή (5/4, 21.30) ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει. Την ίδια στιγμή η Αρμάνι Μιλάνο που επίσης καίγεται για νίκη θα πρέπει να ηττηθεί στην Κωνσταντινούπολη από την βαθμολογικά αδιάφορη Αναντολού Εφές, και η Ζάλγκιρις Κάουνας που με θετικό αποτέλεσμα θα τερματίσει εντός οκτάδας να ηττηθεί στη Μαδρίτη από την αδιάφορη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μετά το πέρας της 29ης αγωνιστικής ξεκαθάρισε οριστικά το τοπίο και για τον Παναθηναϊκό που χρειάζεται απλά τη νίκη επί της Μπουντούτσνοστ για να προκριθεί στα πλέι οφ ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς. Παράλληλα, αν η Μπασκόνια ηττηθεί στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, οι «πράσινοι» θα τερματίσουν στην έκτη θέση και θα αντιμετωπίσουν τη Ρεάλ. Αν όμως οι Βάσκοι νικήσουν, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θα είναι έβδομη.

Υπάρχει όμως κι αυτό το σενάριο: Σε περίπτωση ήττας από τους Μαυροβούνιους, ο Παναθηναϊκός θα χρειάζεται ήττα της Αρμάνι Μιλάνο στην Αναντολού Εφές, ήττα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Φενέρμπατσε και ήττα της Ζάλγκιρις στη Ρεάλ Μαδρίτης για να είναι μέσα στην οκτάδα, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός επικρατήσει της Νταρουσάφακα. Μάλιστα με αυτό το σενάριο, οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι έβδομοι και οι «πράσινοι» όγδοοι!

Ουσιαστικά, μια αγωνιστική πριν από την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, κι ενώ όλα παίζονται για τρία εισιτήρια στα πλέι οφ της Euroleague στις θέσεις 6-8, η πρώτη πεντάδα έχει «κλειδώσει» ανεξάρτητα απ’ το τι θα συμβεί στο φινάλε.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επιβλήθηκε της Χίμκι με 72-80 και είναι οριστικά δεύτερη, πίσω από την προπορευόμενη Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ενώ ακολουθούν η Ρεάλ Μαδρίτης στην τρίτη θέση, η Αναντολού Εφές στην τέταρτη και η Μπαρτσελόνα στην πέμπτη. Μάλιστα οι δύο τελευταίες είναι βέβαιο ότι θα αναμετρηθούν στα προημιτελικά, με τους Τούρκους να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής

4 Απριλίου 2019

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Μπασκόνια 20.00

4 Απριλίου 2019

Αναντολού Εφές - Αρμάνι Μιλάνο 20.30

4 Απριλίου 2019

Παναθηναϊκός - Μπουντούτσνοστ 21.00

4 Απριλίου 2019

Ρεάλ Μαδρίτης - Ζάλγκιρις Κάουνας 22.00

5 Απριλίου 2019

Φενέρμπαχτσε - Μακάμπι Τελ Αβίβ 20.45

5 Απριλίου 2019

Μπάγερν Μονάχου - Γκραν Κανάρια 21.00

5 Απριλίου 2019

Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα 21.30

5 Απριλίου 2019

Μπαρτσελόνα - Χίμκι 22.00

Η βαθμολογία

μπάσκετΟλυμπιακόςEuroleague