Αθλητισμός|11.01.2024 21:11

H Ισπανία στέρησε το όνειρο του τελικού στο Ευρωπαϊκό απ' την Εθνική πόλο γυναικών που ελπίζει σε μετάλλιο και Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom

Η Ισπανία ήταν... άπαιχτη και η Εθνική πόλο γυναικών γνώρισε βαριά ήττα στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ηττήθηκε με 13-5 αλλά θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να διεκδικήσει το Σάββατο (13/1 στις 20:00) το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό με την Ιταλία και κατ' επέκταση και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. 

Η Εθνική προηγήθηκε στο ξεκίνημα με το τέρμα της Αθηνάς –Δήμητρας Γιαννοπούλου αλλά έκανε μετά 13 λεπτά να σκοράρει, με την Έλενα Ξενάκη να μειώνει σε 5-2 στα 2:09 από τη λήξη του ημιχρόνου. Η άμυνα ήταν εμφανώς βελτιωμένη σε σχέση με το πρώτο οκτάλεπτο  και η Χρυσή Διαμαντοπούλου είχε 4/9 αποκρούσεις (6/8 η εκπληκτική Μάρτι Τέρε στην αντίπαλη εστία).

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Φόρκα με εκτέλεση πέναλτι άνοιξε περισσότερο τη ψαλίδα στο σκορ (6-2) ενώ η Αλεξία Καμμένου έριξε ταυτόχρονα στη «γραμμή πυρός» και την Ξενάκη και την Αλεξάνδρα Ασημάκη. Η Ισπανία όμως ήταν αυτή που σκόραρε και πάλι για το 7-2 ενώ στα 5:33 στη παραπάνω η Ξενάκη δεν μπόρεσε να νικήσει την Τέρε. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης εκμεταλλεύτηκε την παραπάνω και έκανε το 8-2 στα 4:48 με τη Ορτίθ. Η Ελλάδα σκόραρε εκ νέου στα 00:42 από τη λήξη του τρίτου οκτάλεπτου για το 9-3 (μετά από σχεδόν 10 λεπτά). Το μόνο που άλλαξε στην τελευταία περίοδο είναι ότι σημειώσαμε δύο τέρματα.

Ισπανία: Ράμος, Πιράλκοβα (1), Εσπάρ (1), Ορτίθ (2), Πέρες (1), Κρέσπι (1), Ρουίθ (1), Πένια (1), Φόρκα (3), Καμούς (1), Γκαρθία (1), Λέιτον, Τέρε.

Ελλάδα: Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη (3), Ασημάκη (1), Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου (1), Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Τα highlights

Εθνική Ισπανίαςειδήσεις τώραΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική ΠόλοΕθνική ομάδα