Αθλητισμός|06.11.2018 11:22

Ολυμπιακός: Ορατό το -3 μετά την έκθεση της αστυνομίας (vid)

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Τη χαρά της νίκης στο «Κλ. Βικελίδης» και την αισιοδοξία για ακόµη καλύτερη συνέχεια στο πρωτάθληµα ήρθε να µετριάσει στον Ολυµπιακό η έκθεση της Αστυνοµίας για τα γεγονότα της Πάτρας. Οι αρµόδιοι της ΕΛ.ΑΣ. επιρρίπτουν, όπως αναµενόταν, την ευθύνη για τα επεισόδια που δηµιουργήθηκαν στο ξεκίνηµα του β’ ηµιχρόνου και είχαν ως αποτέλεσµα την προσωρινή διακοπή του αγώνα στη συµπεριφορά οπαδών των «ερυθρολεύκων».

Τα πιο σηµαντικά σηµεία της έκθεσης αναφέρουν: «Μια οµάδα περίπου πενήντα (50) ατόµων -οπαδών του Ολυµπιακού- παρατηρήθηκε να κινείται προς την έξοδο της κερκίδας Κ9, που οδηγεί σε περιβάλλοντα χώρο εσωτερικά της Θύρας 3, καταδιώκοντας νεαρό άτοµο ηλικίας περίπου τριάντα (30) ετών µε απειλητικές διαθέσεις. Το εν λόγω άτοµο προσέτρεξε προς το µέρος των αστυνοµικών δυνάµεων της στατικής δύναµης, καθώς και αστυνοµικούς της Ασφάλειας...

Με την άφιξη της διµοιρίας της ΥΑΤ στο σηµείο η παρουσία της έγινε αντιληπτή από τους οπαδούς του Ολυµπιακού, οι οποίοι αµέσως στράφηκαν εναντίον τους µε ρίψεις διαφόρων αντικειµένων.

Στη συνέχεια η διµοιρία, αφού απώθησε τα άτοµα µε τακτικές κινήσεις, οπισθοχώρησε και επέστρεφε εξωτερικά στον περιβάλλοντα χώρο της Θύρας 3. Τα άτοµα συνέχισαν τις επιθέσεις εναντίον τους, εκτοξεύοντάς τους διάφορα αντικείµενα.

Στην επιθετικότητα αυτή των φιλάθλων και προκειµένου να διασφαλιστεί η σωµατική ακεραιότητα των αστυνοµικών δυνάµεων και να προστατευθεί η δηµόσια περιουσία, η διµοιρία της ΥΑΤ προέβη σε περιορισµένη χρήση δακρυγόνων µέσων. Κατόπιν αυτού τα άτοµα επέστρεψαν εντός της Θύρας 3 και η διµοιρία της ΥΑΤ κινήθηκε εξωτερικά του σταδίου. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόµενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυµατισµός αστυνοµικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά».

Η άποψη που επικρατεί στα υψηλά κλιµάκια της διοίκησης του Ολυµπιακού, πάντως, αναφέρει πως «από τη στιγµή που δεν υπάρχει τραυµατισµός αστυνοµικών ή φι-
λάθλων, δεν µπορεί να προκύψει και τιµωρία αφαίρεσης βαθµών». Σε ένα τέτοιο ενδεχόµενο, πάντως, θα πρέπει να διευκρινιστεί αν οι βαθµοί θα αφαιρεθούν από την κατάταξη του πρωταθλήµατος ή από τον όµιλο του Κυπέλλου.

Η επίδραση του Μπίµπαρς

Στο µεταξύ, ο Μπίµπαρς Νάτχο απέδειξε για ακόµη µία φορά µε την κάθετη µπαλιάµισό... γκολ προς τον Κούτρη, που προκάλεσε και το 0-1 από τον Χασάν, το πόσο επιδρά στον φετινό Ολυµπιακό, παρότι έρχεται από τον πάγκο. ∆εν είναι µόνο το γκολ του µε τον Αστέρα στο φινάλε του αγώνα στο «Καραϊσκάκης» (2-1) έπειτα από την κεφαλιά-ασίστ του Γκερέρο.

Ο αρχηγός της Εθνικής Ισραήλ µε το που πάτησε το πόδι του στο γήπεδο, έδωσε άλλη µια κάθετη έτοιµο γκολ στον Φορτούνη για το 0-2 µε την Ντουντελάνζ στο Λουξεµβούργο.

Την προπερασµένη ∆ευτέρα, µε αντίπαλο τον Απόλλωνα, πάλι στην πρώτη του επαφή µε την µπάλα, ξεκίνησε η φάση που κατέληξε στη δική του ασίστ προς τον Φετφατζίδη, ο οποίος αστόχησε σε µοναδικό τετ α τετ. Πού να παίξει και βασικός, δηλαδή 

Ολυμπιακόςεπεισόδια