Αθλητισμός|13.01.2024 21:00

Η απίθανη Εθνική πόλο γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό και έκλεισε εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom

Τα απίθανα κορίτσια της Εθνικής πόλο θριάμβευσαν στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Επικράτησαν 7-6 της Ιταλίας, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο και έκλεισαν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου ήταν εξαιρετική στο πιο κρίσιμο παιχνίδι του τουρνουά και πανηγύρισε το πέμπτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά τα τέσσερα αργυρά του 2010, του 2012, του 2018 και του 2022. Παράλληλα είναι μια μεγάλη στιγμή για το γυναικείο πόλο που επιστρέφει σε Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και το 2008.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Ελλάδα μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Η Νίνου άνοιξε το σκορ (1-0) και η Μαργαρίτα Πλευρίτου πέτυχε το 2-0. Η Σταματοπούλου απέκρουσε πέναλτι της Μπιανκόνι, αλλά η Ιταλία μείωσε σε 2-1. Όχι για πολύ όμως αφού η Ασημάκη σκόραρε διαμορφώνοντας το 3-1, σκορ με το οποίο έληξε η πρώτη περίοδος.

Η Ξενάκη έγραψε το 4-1 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκτάλεπτου, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν υπήρξε άλλο γκολ! Η τρίτη περίοδος άρχισε με γκολ της Ιταλίας (4-2) που σκόραρε μετά από 14 λεπτά, όμως άμεσα η Ασημάκη εκτέλεσε από τη θέση του φουνταριστού γράφοντας το 5-2.

Η Ιταλία μπήκε πολύ δυνατά στην τέταρτη περίοδο και με δύο γρήγορα γκολ μείωσε σε 5-4 όμως η Ελευθερία Πλευρίτου σκόραρε φέρνοντας και πάλι την ελληνική ομάδα στο +2 (6-4). Oι Ιταλίδες ωστόσο, που βρήκαν ρυθμό στην επίθεση πέτυχαν δύο γκολ και έφεραν για πρώτη φορά το παιχνίδι στην ισοπαλία.

Τη λύση όμως έδωσε η Ελευθεριάδου με τρομερό μακρινό σουτ. Η Ελληνίδες παίκτριες κράτησαν το 7-6 μέχρι τέλους κατακτώντας δίκαια το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό.

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 1, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη 2, Πάτρα, Νίνου 1, Β. Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι 1, Αβένιο 1, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 2, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσέργκολ, Βιακάβα 1, Μπαντσέλι

ειδήσεις τώραΕυρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλοΕθνική ομάδαΟλυμπιακοί ΑγώνεςΕθνική ΠόλοΟλυμπιακοί Αγώνες 2024