Αθλητισμός|13.01.2024 22:52

Basket League: Συντριβή του ΠΑΟΚ απ' το Περιστέρι, ήττα της ΑΕΚ απ' τον Απόλλωνα Πάτρας!

Newsroom

Περιστέρι, Απόλλων Πάτρας και Προμηθέας Πάτρας πέτυχαν σημαντικές νίκες στην Basket League καθώς επικράτησαν αντιστοίχως του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και του Αμαρουσίου.

Κυριαρχώντας από το ξεκίνημα του αγώνα το Περιστέρι διέλυσε με το ιστορικό 71-35 τον προβληματικό ΠΑΟΚ, με τους «ασπρόμαυρους να έχουν 11/48 σουτ με 0/17 τρίποντα και μόλις 3 ασίστ! Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των δύο ομάδων, καθώς το Περιστέρι ξεπέρασε το +33 του ΠΑΟΚ από τη σεζόν 1991-92 και το τότε 107-74.

Έχοντας διψήφιες διαφορές ήδη από την πρώτη περίοδο, το Περιστέρι έκανε ακόμα ένα βήμα τετράδας με περίπατο κόντρα στον ΠΑΟΚ καλύπτοντας με περίσσια άνεση και τη διαφορά της ήττας (69-64) από τον Α’ γύρο. Στο 8-6 ανέβηκε η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη που είναι τέταρτη, ενώ αυτή ήταν η τρίτη σερί ήττα και 6-8 ρεκόρ για τον Δικέφαλο που παραμένει έβδομος στη βαθμολογία. Οι «ασπρόμαυροι» αντιμετώπισαν και προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Τζαμάνι ΜακΝίς και Λαουρίνας Μπελιάουσκας κι ενώ ακολουθεί ο «τελικός» πρόκρισης στο BCL κόντρα στην Τόφας (16/1).

Για τους νικητές ο Ζερμέιν Λοβ έβαλε 19 πόντους, ο Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ 12 και ο Λεωνίδας Κασελάκης 10 πόντους. Κανένας παίκτης του ΠΑΟΚ δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Άντριου Χάρισον να φτάνει πάντως τους 8 πόντους.

Νίκη ανάσα για Απόλλωνα Πάτρας

Με μια εκπληκτική εμφάνιση σε δύο δεκάλεπτα ο Απόλλων έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την ΑΕΚ με 83-74, δηλώνοντας παρών στην προσπάθεια για παραμονή. Αγνώριστη η Ένωση που βρέθηκε πίσω με 21 πόντους, προσπάθησε αλλά δεν έκανε την ανατροπή.

Με τη νίκη του αυτή ο Απόλλων βελτίωσε το ρεκόρ του στο 3-11, πιάνοντας στις νίκες την Καρδίτσα (3-10) στις δύο τελευταίες θέσεις και βάζοντας στοπ στο σερί των τριών ηττών του. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ υποχώρησε στο 6-8 μαζί με τον ΠΑΟΚ στις θέσεις 6-7 και δύο νίκες μακριά από την 4η θέση. Σωρεία λαθών από τις δύο ομάδες, με τον Απόλλωνα να έχει 24 και την ΑΕΚ 22.

Στο ντεμπούτο του ο Ορλάντο Κόουλμαν πέτυχε 20 πόντους με 5/7 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/6 βολές και ακολούθησε με νταμπλ-νταμπλ ο Τσαντ Μπράουν, έχοντας 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Ρασάντ Βον έβαλε 13 πόντους επίσης και ο Τζάστιν Μπιμπς σκόραρε 12 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ, αλλά είχε και 10 λάθη. Για την ΑΕΚ ξεχώρισε επιθετικά ο Τζόρνταν ΜακΡέι με 20 πόντους.

Κυριάρχησε ο Προμηθέας στο Μαρούσι

Ο Προμηθέας ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα διαλύοντας το Μαρούσι με 95-70. Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου που συνεχίζουν την καλή τους πορεία στην Basket League (9-5), όντας στην 3η θέση πίσω από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

O Προμηθέας δεν δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Αμαρουσίου επικρατώντας με 95-70 για την 14η αγωνιστική της Basket League. H ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και με επιθετικό πλουραλισμό έφτασε εύκολα στην επικράτηση.

Με την νίκη αυτή οι Πατρινοί ανέβηκαν στο 9-5, πατώντας στην τρίτη θέση, πίσω μόνο από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ από την άλλη πλευρά η ομάδα των Βορείων Προαστίων έπεσε στο 5-9.

Για τους νικητές ο Χέιλ δείχνει να έχει βρει ρυθμό μετά τον τραυματισμό του και σήμερα μέτρησε 19 πόντους με 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Πολύ καλή παρουσία και από τον Κόφι με 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Κάουαν και Ρέινολντς να συμπληρώνουν 12 και 11 πόντους αντίστοιχα. Από την άλλη πλευρά ο Ραντούλιτσα μέτρησε 14 πόντους με 7/9 δίποντα με τους Μπρίσκο να προσθέτει 12 πόντους και τον Χιλ 11π.