Αθλητισμός|14.01.2024 19:00

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Ολυμπιακός απ' την έδρα της Κηφισιάς σε ματς... ροντέο!

Newsroom

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε ο Ολυμπιακός απ' την έδρα της Κηφισιάς. Σε ένα ματς... ροντέο με πέντε γκολ και πολλές αμφισβητούμενες φάσεις που προκάλεσαν τα παράπονα, κυρίως των Πειραιωτών, η ομάδα του Κάρλος Καρβαλιάλ πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο έπειτα από τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα στη Super League. Χρυσός σκόρερ και λυτρωτής για τους Ερυθρόλευκους ήταν ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 85' με δυνατή κεφαλιά.

Το παιχνίδι άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που βρήκε γκολ με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών. Στο 11' ο Μασούρας υποδέχθηκε την μπάλα έξω απ' την περιοχή και με ένα καταπληκτικό μακρινό σουτ έγραψε το 0-1.

Ο Ολυμπιακός βρήκε και δεύτερο γκολ στο 39' με εκτέλεση πέναλτι του Ναβάρο μετά από χέρι του Κρισιούμα. Ήταν το πρώτο γκολ του Ισπανού με τη φανέλα των Πειραιωτών που φάνηκε να παίρνουν ένα εύκολο τρίποντο.

Όλα άλλαξαν όμως μέσα σε λίγα λεπτά. Στο 40' ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Ρέτσου, ο οποίος χάνει και την επερχόμενη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο.

Και λίγο πριν από το φινάλε του ημιχρόνου (45+2'), ο Μίλισεβιτς με μακρινό σουτ έγραψε το 1-2 βάζοντας και πάλι την Κηφισιά στο παιχνίδι.

Στο 53' ο Ολυμπιακός σκόραρε μετά από κεφαλιά του Ροντινέι και παρέμβαση του Μασούρα, όμως ο διαιτητής Μανούχος ειδοποιήθηκε απ' το VAR για χέρι του Μασούρα ακυρώνοντας εν τέλει το τέρμα.

Η Κηφισιά κατόρθωσε να ισοφαρίσει (2-2) στο 62' με εκτέλεση πέναλτι (για χέρι του Μπιανκόν) του Οζέγκοβιτς.

Το θρίλερ είχε και συνέχεια καθώς στο 70' και πάλι σκόραρε ο Ολυμπιακός με κεφαλιά του Ελ Αραμπί, όμως μετά από εξέταση της φάσης στο VAR το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Οι διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού ήταν έντονες για αρκετά λεπτά. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές της ομάδας συγκεντρώθηκαν κοντά στον πάγκο, την ώρα που ο διαιτητής και οι παίκτες τούς περίμεναν στον αγωνιστικό χώρο για να επιστρέψουν.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στο γήπεδο και στο 80' διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου για πέναλτι στον Ροντινέι. Ο Μανούχος κλήθηκε απ' το VAR για να δει τη φάση αλλά όπως ακούστηκε να λέει, «υπάρχει πέναλτι αλλά εξετάζουμε αν έχει προηγηθεί οφσάιντ». Και πράγματι το πέναλτι δεν δόθηκε καθώς υπήρξε παράβαση προηγουμένως.

Τελικά τη λύση έδωσε στο 85' ο Ελ Εραμπί, ο οποίος με δυνατή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελκό 2-3 έπειτα από σέντρα του Ζέλσον Μαρτίνς. 

Στις καθυστερήσεις η Κηφισιά έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κρισιούμα Σάντος.

Κηφισιά: Κρίστινσον, Μασούρας, Βαφέας, Γκόμπελιτς, Μιλίτσεβιτς, Πέιος, Ιπαλίμπο (97' Νίνης), Ίλιεφ (65' Κλωναρίδης, 78' Κωνσταντακόπουλος), Κρισιούμα Σάντος, Οζέγκοβιτς, Μπιφούμα.

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Ρέτσος, Μπιανκόν, Κίνι, Ροντινέι (84' Μαρτίνς), Καμαρά (84' Αλεξανδρόπουλος), Καρβάλιο, Φορτούνης (89' Ορτέγκα), Μασούρας, Ποντένσε (46' Ντόη), Ναβάρο (65' Ελ Αραμπί).

ΚηφισιάSuperLeagueΟλυμπιακόςειδήσεις τώρα