Αθλητισμός|14.01.2024 20:00

Super League: Buzzer beater του Μιριτέλο και νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί του Βόλου

Newsroom

Ένα χρυσό γκολ του Μιριτέλο στο 90' χάρισε στον Αστέρα Τρίπολης μια πολύτιμη νίκη επί του Βόλου με 1-0 για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Οι Αρκάδες αν και δεν ήταν καλύτεροι απ' τους Βολιώτες, πήραν τους τρεις βαθμούς και έμειναν μόνοι στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Απ' την άλλη πλευρά, οι Θεσσαλοί παραμένουν στη «ζώνη του λυκόφωτος» λίγο πάνω απ' τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Νίκου Παπαδόπουλου στο ξεκίνημα του αγώνα, με τον έμπειρο τερματοφύλακα να αποχωρεί βουρκωμένος. Στο αγωνιστικό σκέλο το ματς ήταν μέτριο δίχως φάσεις στο πρώτο 45λεπτο.

Η πρώτη αξιοπρόσεκτη φάση σημειώθηκε στο 50΄ με τον Γκλάβτσιτς να σεντράρει και τον Χουχούμη να διώχνει την ύστατη στιγμή, ενώ στο 63΄ ήταν η σειρά των Αρκάδων να απειλήσουν, όταν σε γύρισμα του Καλτσά κι ενώ ο Κρέσπι ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόπηκε από τον Μύγα.

Η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 73' για τον Βόλο που άγγιξε το γκολ. Ο Σιέλης, μόνος μπροστά στο τέρμα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και αμέσως μετά ο Ασλανίδης με κεφαλιά σημάδεψε εκ νέου το... σίδερο!

Αντί να δεχτεί το γκολ, ο Αστέρας βρήκε... χρυσάφι απ' το Μιριτέλο. Στο 90' ο Καλτσάς σέντραρε και ο Μιριτέλο με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Η φάση ελέγχθηκε για τρία λεπτά απ' το VAR για οφσάιντ αλλά η απόφαση δεν άλλαξε και οι Αρκάδες πανηγύρισαν ένα πολύτιμο τρίποντο.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος (13΄ Γραματικάκης), Καρμόνα (85΄ Μπαρτόλο), Καστάνιο, Τζουκάνοβιτς, Χουχούμης, Μουνάφο, Γκος (71΄ Γιαμπλόνσκι), Καλτσάς, Ζουγλής (71΄ Μάντζης), Κρέσπι, Μιριτέλο.

Βόλος: Κόστιτς, Ασλανίδης, Λούνα, Σιέλης, Μύγας, Μπαριέντος (90΄+4 Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (90΄+4 Μπερτόλιο), Ντέλετιτς, Κόμπα (66΄ Τσοκάνης), Γκαρσία (79΄ Ράσιτς), Μωραΐτης.

Αστέρας ΤρίποληςSuperLeagueειδήσεις τώραΒόλος ΝΠΣ