Αθλητισμός|30.03.2019 10:38

Παναθηναϊκός: Τα οικονοµικά «τρώνε» τον Κάτσε

Κώστας Γουλής

Πολύ δύσκολη έως απίθανη φαντάζει πλέον η παραµονή του Εργκίς Κάτσε στον Παναθηναϊκό και µετά το καλοκαίρι, όχι λόγω της αγωνιστικής παρουσίας του (αν και η τελική αξιολόγηση θα γίνει τον Μάιο), όσο εξαιτίας των υψηλών οικονοµικών δεδοµένων που δηµιουργούνται πλέον στην περίπτωσή του. Ο Κάτσε αγωνίστηκε φέτος στο «τριφύλλι» ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ, µε τον Παναθηναϊκό να καλύπτει το µισό συµβόλαιό του (200.000€ από τις 400.000€), τον «∆ικέφαλο του Βορρά» να πληρώνει µερίδιο 160.000€ και τον παίκτη να «χαρίζει» το 1/10, ήτοι 40.000€, για να τελειώσει η διαπραγµάτευση στα τέλη του περασµένου Ιούνη. Πλέον µπαίνει στον τελευταίο χρόνο συµβολαίου µε τον ΠΑΟΚ. Και οι πρωτοπόροι της φετινής Super League δεν έχουν διάθεση να καλύψουν εκ νέου µέρος των απολαβών του, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει οψιόν αγοράς από τον Παναθηναϊκό (υπήρχε οψιόν 400.000€ στον περσινό, εξάµηνο δανεισµό του).

Οι προϋποθέσεις

Ως εκ τούτου, για να µείνει ο Κάτσε και την επόµενη σεζόν θα πρέπει: α) Να βρουν οι «πράσινοι» φόρµουλα συµφωνίας µε τον ΠΑΟΚ (δεν µπορεί να υπάρξει νέος δανεισµός) και β) Να καλύψουν εξ ολοκλήρου το συµβόλαιό του ύψους 400.000€. Νούµερο πολύ µακριά από αυτά που µπορεί να αντέξει ο προϋπολογισµός του Παναθηναϊκού, και δεν είναι τυχαίο πως η πλευρά του παίκτη έχει ήδη αρχίσει να «ψάχνεται» σε Ιταλία και Γερµανία. Σε ό,τι αφορά τον Μπουζούκη, χθεσινό πρωτοσέλιδο δηµοσίευµα της πορτογαλικής «A Bola» επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» για το «τσεκάρισµα» του 21χρονου µεσοεπιθετικού από τους «αετούς της Λισαβόνας».

Διαφορά

Στο κείµενο της πορτογαλικής εφηµερίδας αναφέρεται ακόµη πως η Μπενφίκα είναι διατεθειµένη να προσφέρει έως και 2 εκατ. ευρώ για τον «Μπούζου», τη στιγµή που ο Παναθηναϊκός ξεκινάει τις συζητήσεις από τα 5 εκατ. ευρώ, µε διάθεση να «πέσει» στα 4 εκατ. ευρώ. Επί του παρόντος, πάντως, το ενδιαφέρον της οµάδας του Οδυσσέα Βλαχοδήµου και του Ανδρέα Σάµαρη είναι πολύ πιο επιδερµικό σε σχέση µε το αντίστοιχο που έχουν δείξει οι Βιγιαρεάλ και Χετάφε. Προτεραιότητα δε και του παίκτη είναι να παραµείνει για άλλον έναν χρόνο στους «πράσινους», ενώ έως τα τέλη Απριλίου θα ξεκινήσουν και οι συζητήσεις µε τον Παναθηναϊκό για επέκταση της συνεργασίας τους έως το 2022. Στα αγωνιστικά, ο Γιώργος ∆ώνης περιµένει να «τσεκάρει» µέσα στο Σαββατοκύριακο (εν όψει του µεθαυριανού αγώνα µε τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη) την κατάσταση του Κουρµπέλη. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» επέστρεψε από την εθνική οµάδα µε µικροενοχλήσεις στον τετρακέφαλο, ωστόσο οι εξετάσεις που έκανε ήταν «καθαρές». Η εκτίµηση που υπάρχει είναι πως εντέλει θα αγωνιστεί, εν αντιθέσει µε τους Μπουζούκη, Μαυροµµάτη που είναι ήδη «off», αλλά και τον Χατζηθεοδωρίδη που ταλαιπωρείται εδώ και µέρες από ίωση.

ΠαναθηναϊκόςΈργκους Κάτσε