Αθλητισμός|15.01.2024 19:44

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες κατά της Νότιγχαμ Φόρεστ για παραβίαση του FFP - Απειλή βαριάς τιμωρίας

Newsroom

Η Νότιγχαμ Φόρεστ έγινε η τρίτη ομάδα μετά τη Μάντσεστερ Σίτι και την Έβερτον, στην οποία απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play.

Μάλιστα, ο ιστορικός αγγλικός σύλλογος, την ιδιοκτησία του οποίου κατέχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης,  απειλείται με βαρύ χρηματικό πρόστιμο ή ακόμα και αφαίρεση βαθμών, κάτι που φέτος έχει ήδη συμβεί με την Έβερτον που πρωτόδικά τιμωρήθηκε με αφαίρεση 10 βαθμών.

Το ανεξάρτητο δικαιοδοτικό όργανο που ασχολείται με τον έλεγχο των ισολογισμών, έκρινε ότι η Φόρεστ έχει παραβιάσει τους όρους που θέλει κάθε ομάδα να εμφανίζει αθροιστικές απώλειες 105 εκατομμυρίων λιρών σε βάθος τριετίας ή μέχρι 35 εκατομμυρίων λιρών ανά σεζόν. Η Νότιγχαμ που εμφάνισε απώλειες 45,6 εκατομμύρια λίρες το περασμένο οικονομικό έτος, παραβίασε τον συγκεκριμένο όρο και απειλείται πλέον με βαριά καμπάνα.

Τι υποστηρίζει η Φόρεστ

Η Φόρεστ προσέλαβε ειδικό νομικό επιτελείο ζητώντας να μην επιβληθούν κυρώσεις. Στηρίζει την υπερασπιστική της γραμμή, στην πώληση του Μπρένταν Τζόνσον στην Τότεναμ τον Αύγουστο του 2023 αντί 47,5 εκατομμύρια λίρες.

Η πώληση αυτή δεν προσμετρήθηκε στον οικονομικό απολογισμό για την τριετία 2020-2023, με την Νότιγχαμ να υποστηρίζει ότι επέλεξε να πουλήσει τον Τζόνσον τον Αύγουστο αντί 47,5 εκατομμυρίων λιρών και όχι τον Ιούνιο αντί 30, κάτι που θα μπορούσε να την γλιτώσει από την παραβίαση των όρων, αλλά να την βλάψει οικονομικά μακροπρόθεσμα.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ αναγνωρίζει την δήλωση της Premier League και επιβεβαιώνει ότι το κλαμπ ενημερώθηκε πως του απαγγέλλονται κατηγορίες για παραβίαση των όρων και των κανονισμών κερδοφορίας και βιωσιμότητας. Το κλαμπ θα συνεχίσει να συνεργάζεται σε απόλυτο βαθμό με την Premier League αναφορικά με αυτό το ζήτημα και είμαστε αισιόδοξοι για την πλήρη επίλυσή του και μία δίκαιη λύση», ήταν η επίσημη τοποθέτηση της Φόρεστ.

ειδήσεις τώραFinancial Fair PlayPremier LeagueΝότιγχαμ Φόρεστ