Αθλητισμός|30.03.2019 10:44

Η Τούµπα... µετακοµίζει στην Ξάνθη

Αντώνης Τσακαλέας

Η επανέναρξη του πρωταθλήµατος θα φέρει τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, εκεί όπου το απόγευµα της Κυριακής (31/3, 19.00) θα αντιµετωπίσει την Ξάνθη, σε µια αναµέτρηση που το ασπρόµαυρο στοιχείο θα είναι πιο έντονο από ποτέ στο συγκεκριµένο γήπεδο.

Με βάση την κατανοµή των εισιτηρίων, η Ξάνθη θα µοιάζει µε... τυπικά γηπεδούχο οµάδα, καθώς στις κερκίδες του γηπέδου των Πηγαδίων αναµένεται να βρεθούν πάνω από 5.000 φίλοι των «ασπρόµαυρων».

Στη σύσκεψη που είχε γίνει εν όψει του αγώνα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε χαρακτηριστικά ζητήσει «τον µεγαλύτερο δυνατό αριθµό εισιτηρίων» και η Ξάνθη παραχώρησε πλην της κερκίδας των φιλοξενουµένων, και αυτή που βρίσκεται στη δυτική πλευρά. Η κίνηση αυτή βρήκε αντίθετους τους φίλους της οµάδας, που δείχνουν τη διάθεση να απόσχουν από την αναµέτρηση, γεγονός που θα µεγαλώσει τον αριθµό των φίλων του «∆ικεφάλου του Βορρά». Τα περισσότερα εισιτήρια που εξασφάλισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχουν ήδη απορροφηθεί από τους οργανωµένους φίλους της οµάδας, ενώ σήµερα, από το πρωί, θα τεθούν προς διάθεση στα εκδοτήρια της Τούµπας, εισιτήρια που θα µπορούν να προµηθευτούν οι κάτοχοι των διαρκείας στις θύρες 1, 2 και 3, µε τους «ασπρόµαυρους» να αφουγκράζονται τη µεγάλη ζήτηση και να προσπαθούν να τα κατανείµουν δίνοντας προτεραιότητα στους συνδέσµους και στους κατόχους διαρκείας, µε τη σειρά να ξεκινά από τα πιο ακριβά διαρκείας.

Επιστρέφει «σπίτι του»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα βρεθεί για δεύτερη φορά ως αντίπαλος στο επί µία τριετία «σπίτι του», ευελπιστώντας πως θα βρει, όπως και πέρυσι, τον τρόπο να οδηγήσει την οµάδα του στους τρεις βαθµούς της νίκης. Στο γήπεδο των Πηγαδιών, τον ∆εκέµβριο του 2017, ο Ρουµάνος τεχνικός είχε πανηγυρίσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη µε τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της Σούπερ Λιγκ Σουρωτή, µετά τις έξι πρώτες ανεπιτυχείς προσπάθειες (που είχαν δηµιουργήσει σύννεφα στις σχέσεις του µε τους «ασπρόµαυρους») και έκτοτε µετράει ένα σερί που περιλαµβάνει 18 νίκες, δύο ισοπαλίες και µία ήττα. Ο ΠΑΟΚ απέχει οκτώ βαθµούς από την εξασφάλιση του τίτλου και στην Ξάνθη θα αναζητήσει τους τρεις εξ αυτών, χωρίς τον τιµωρηµένο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και τον τραυµατία ∆ηµήτρη Ληµνιό.

Οι αντικαταστάτες

Οι δύο υποψήφιοι αντικαταστάτες τους είναι οι ∆ηµήτρης Πέλκας και Οµάρ Ελ Καντουρί, που είναι έτοιµοι να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση έπειτα από έναν µήνα απουσίας λόγω τραυµατισµού. Πλην των δύο συγκεκριµένων επιλογών, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δοκίµασε και σχήµα τόσο χωρίς τον Πέλκα (µε τους Σάχοφ και Μίσιτς στη µεσοαµυντική γραµµή και τον Ολιβέιρα στη θέση του επιτελικού µέσου) όσο και χωρίς τον Ελ Καντουρί (µε τον Σβιντέρσκι σε ρόλο ακραίου), καθώς σκέφτεται πως λόγω της απουσίας τους τον τελευταίο µήνα, Πέλκας και Ελ Καντουρί θα ήταν προτιµότερο να µην αγωνιστούν σε ολόκληρο το 90λεπτο αν πάρουν θέση βασικού

ΞάνθηΤούμπα