Αθλητισμός|16.01.2024 17:52

Ο θρύλος της Ρόμα Ντανιέλε Ντε Ρόσι διαδέχθηκε τον Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της ομάδας - Βούρκωσε ο Πορτογάλος

Newsroom

Ο Ζοζέ Μουρίνιο απολύθηκε από τη Ρόμα και ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι τον διαδέχεται στον πάγκο των Τζιαλορόσι. Ο θρύλος των Ρωμαίων, ο οποίος από μικρό παιδί υποστηρίζει τη Ρόμα και αγωνίστηκε καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του στην ομάδα της καρδιάς του, επιστρέφει ως προπονητής.

Μολονότι άπειρος προπονητικά καθώς η μοναδική εμπειρία του ως κόουτς είναι με τη Σπαλ στη Serie B, όπου διετέλεσε προπονητής μεταξύ Οκτωβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023, ο Ντε Ρόσι αναλαμβάνει το μεγάλο... καράβι της Ρόμα.

«Μετά από 18 χρόνια ως ποδοσφαιριστής των Τζιαλορόσι, ο Ντε Ρόσι θα επιστρέψει στον ρόλο του προπονητή και θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο μας στον αγώνα πρωταθλήματος με τη Βερόνα το απόγευμα του Σαββάτου στο Ολίμπικο», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου της πρωτεύουσας.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να παραδώσουμε την τεχνική ευθύνη της Ρόμα στον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, καθώς πιστεύουμε ότι η ηγετική προσωπικότητα και η φιλοδοξία που τον χαρακτήριζαν πάντα μπορούν να είναι καθοριστικές για να κυνηγήσει τους στόχους που έχει μπροστά της η ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν», υπογράμμισαν οι Νταν και Ράιαν Φρίντκιν.

«Γνωρίζαμε τον άρρηκτο δεσμό που ενώνει τον Ντανιέλε με τον σύλλογο, αλλά ο ενθουσιασμός με τον οποίο αποδέχτηκε αμέσως αυτή την πρόκληση για τους επόμενους μήνες μας έπεισε περαιτέρω για την ικανότητά του να είναι οδηγός για τους παίκτες και περήφανος εκπρόσωπος των αξιών αυτής της ομάδας. Καλώς ήρθες σπίτι, Ντανιέλε».

«Η συγκίνησή μου απερίγραπτη»

Από την πλευρά του ο Ντε Ρόσι δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια Φρίντκιν που μου εμπιστεύτηκε την ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Ρόμα: από την πλευρά μου δεν γνωρίζω άλλο δρόμο πέρα από αυτόν της καθημερινής θυσίας και της ανάγκης να δίνω ό,τι έχω μέσα για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που μας περιμένουν από τώρα έως το τέλος της σεζόν».

Και κατέληξε: «Η συγκίνηση που μπορώ να καθίσω στον πάγκο μας είναι απερίγραπτη, όλοι ξέρουν τι είναι η Ρόμα για μένα, αλλά η δουλειά που μας περιμένει όλους μας έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν έχουμε χρόνο, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Να είμαστε ανταγωνιστικοί, να παλέψουμε για τους στόχους μας και για να τους πετύχουμε. την προσπάθεια να τους πετύχουμε: είναι οι μόνες προτεραιότητες που έχουμε θέσει εγώ και το επιτελείο μου».

Βουρκωμένος ο Μουρίνιο

Οπαδοί της Ρόμα πάντως βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας για να αποχαιρετήσουν τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ήταν αγαπητός στις τάξεις των τιφόζι. Επί των ημερών του οι Ρωμαίοι κέρδισαν το Conference League κι έπαιξαν στον τελικό του Europa League.

Οι φίλοι της Ρόμα ευχαρίστησαν τον Μουρίνιο για την προσφορά του στην ομάδα. Μάλιστα ο Πορτογάλος κόουτς έδειχνε φανερά συγκινημένος βλέποντας την αγάπη των οπαδών.

ειδήσεις τώραSerie AΝτανιέλε ντε ΡόσιΡόμα - Roma