Αθλητισμός|17.01.2024 08:47

Μπενζεμά: Μηνύει τον υπουργό της Γαλλίας που τον κατηγόρησε για σχέσεις με τη «Μουσουλμανική αδελφότητα»

Newsroom

Ο Γάλλος σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου Καρίμ Μπενζεμά κατέθεσε μήνυση για δυσφήμιση εναντίον του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι έχει διασυνδέσεις με τη «Μουσουλμανική Αδελφότητα», σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε τον Οκτώβριο ότι ο κ. Μπενζεμά «έχει διαβόητη σχέση» με τη σουνιτική μουσουλμανική ισλαμιστική ομάδα και σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μπενζεμά το σχόλιο «υπονομεύει» την τιμή και τη φήμη του

Τι είναι η Μουσουλμανική αδελφότητα

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι απαγορευμένη οργάνωση σε πολλές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία. Ιδρύθηκε πριν από περίπου 80 χρόνια στην Αίγυπτο και βρίσκεται πίσω από την «ιδεολογία» πολλών σύγχρονων ισλαμιστικών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Χαμάς.

Κατά κύριο λόγο είναι «ιδεολογικό κίνημα» χωρίς επίσημη δομή, αλλά δεν υπόκειται σε περιορισμούς στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επιρροή της ομάδας στην Ευρώπη γίνεται μέσω άλλων οργανώσεων που διεξάγουν εκστρατείες για ισλαμικά ζητήματα, όπως η μαντήλα.

Το σχόλιο του κ. Νταρμανέν τον Οκτώβριο έγινε αφού ο παίκτης έγραψε στο Twitter την υποστήριξή του στον λαό της Γάζας ως «θύματα και πάλι άδικων βομβαρδισμών που δεν λυπούνται ούτε γυναίκες ούτε παιδιά». Ωστόσο, ο υπουργός τον κατηγόρησε για σχέσεις με τη μουσουλμανική Αδελφότητα γιατί δεν έγραψε κάτι για τους Ισραηλινούς που σκοτωθήκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Η απάντηση του Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος μετά από μία τεράστια καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μετακομίσει στη Σαουδική Αραβία, εξέδωσε γρήγορα μια διάψευση και απείλησε με νομικές ενέργειες εναντίον του υπουργού για συκοφαντική δυσφήμιση.

Στην 92σέλιδη καταγγελία του, που αναφέρθηκε ευρέως στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης την Τρίτη, αναφέρει ότι «δεν είχε ποτέ την παραμικρή σχέση με την οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων, ούτε (εξ όσων γνωρίζει) με οποιονδήποτε ισχυρίζεται ότι είναι μέλος της».

Ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ πρόσθεσε: «Έχω επίγνωση ότι λόγω της φήμης μου, με χρησιμοποιούν σε πολιτικά παιχνίδια, τα οποία είναι σκανδαλώδη, καθώς τα όσα δραματικά γεγονότα συνέβησαν από τις 7 Οκτωβρίου και μετά αξίζουν κάτι εντελώς διαφορετικό από τέτοιες δηλώσεις».

Ο δικηγόρος του δήλωσε στο γαλλικό κανάλι RTL ότι ο ποδοσφαιριστής είναι θύμα «πολιτικής εκμετάλλευσης» και κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών ότι «σπέρνει τον διχασμό στη Γαλλία».

Το παρελθόν του υπουργού με τον Μπενζεμά

Ο κ. Νταρμανέν δεν έχει ακόμη σχολιάσει την καταγγελία. Στο παρελθόν έχει στοχοποιήσει ξανά τον Μπενζεμά για άλλους λόγους, μεταξύ των οποίων και άρνησή του να τραγουδήσει τον γαλλικό εθνικό ύμνο, ενώ τον έχει κατηγορήσει για «προσηλυτισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Καρίμ Μπενζεμάμήνυσηειδήσεις τώραΓαλλία