Αθλητισμός|17.01.2024 17:42

Πρόωρος αποκλεισμός για τη Μαρία Σάκκαρη στο Australian Open

Newsroom

Η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη ολοκληρώθηκε πρόωρα και άδοξα και Australian Open. Στο πρώτο Grand Slam για το 2024 η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ηττήθηκε στον 2ο γύρο από τη Ρωσίδα Ελίνα Αβανεσιάν (Νο 74 στην παγκόσμια κατάταξη και «πρωτάρα» στη Μελβούρνη) με 6-4, 6-4.

Με 43 αβίαστα λάθη και με μέτρια ποσοστά στο πρώτο σερβίς, η Σάκκαρη δεν μπήκε ποτέ στον ρυθμό του αγώνα. Αποκλείστηκε νωρίς για άλλη μια χρονιά στο Αυστραλιανό Όπεν, όπου ποτέ δεν έχει φτάσει πέρα απ' τις 16.

Κόστισαν τα λάθη

Η Σάκκαρη δέχθηκε με το... καλησπέρα break και στη συνέχεια του πρώτου σετ ήταν υποχρεωμένη να κυνηγάει στο σκορ. Κατάφερε να επαναφέρει την ισορροπία στο 6ο γκέιμ, μετά από ένα «μαραθώνιο» δώδεκα λεπτών, αλλά αμέσως μετά έχασε εκ νέου το σερβίς της και η Αβανεσιάν κράτησε και έφτασε στο 6-4.

Το δεύτερο σετ άρχισε με τρία συνεχόμενα break, με τη Ρωσίδα να είναι η πρώτη που κράτησε το σερβίς της (3-1). Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια προσπάθησε να ισοφαρίσει, «γέμισε» όλα τα γκέιμ, αλλά της κόστισαν τα λάθη σε κρίσιμα σημεία και η Αβανεσιάν «έκλεισε» το σετ με love game (6-4) και προκρίθηκε στον 3ο γύρο.

ειδήσεις τώραAustralian OpenΜαρία ΣάκκαρηΤένις