Αθλητισμός|19.01.2024 09:30

Κύπελλο Ισπανίας: Η Ατλέτικο πήρε ρεβάνς και απέκλεισε τη Ρεάλ στο ντέρμπι της Μαδρίτης

Newsroom

Η Ατλέτικο Μαδρίτης πήρε ρεβάνς για τον προ ημερών αποκλεισμό στο ισπανικό Σούπερ Καπ και στέρησε απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης τη δυνατότητα διεκδίκησης του Κυπέλλου Ισπανίας. Οι Ροχιμπλάνκος επικράτησαν με 4-2 στην παράταση (2-2 η κανονική διάρκεια) των Μερένχες στο Wanda Metropolitano και πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Copa del Rey.

Τα γκολ των Γκριεζμάν και Ρικέλμε στην παράταση, χάρισαν στην Ατλέτικο το «εισιτήριο» για τους «8»  σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο «αιώνιους» της Μαδρίτης.

Η ομάδα του Σιμεόνε πήρε προβάδισμα στο 39' με την κοντινή προβολή του Λίνο, όμως η Ρεάλ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1') έφερε το ματς στα ίσια όταν από εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς, ο Όμπλακ έκανε κάκιστο υπολογισμό και με τη γροθιά του, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του!

Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι οι Ροχιμπλάνκος σκόραραν για το 2-1 με τον Μοράτα στο 57' αλλά ο Χοσέλου κράτησε όρθια τη Ρεάλ με το γκολλ της ισοφάρισης (2-2) στο 82'.

Στο έξτρα 30λεπτο «μίλησε» η κλάση του Γκριεζμάν. Στο 100ό λεπτό, ο Γάλλος άσος ξεκίνησε μία εντυπωσιακή προσπάθεια απ' τα δεξιά, απέφυγε τον Βινίσιους και μπήκε στη περιοχή κι από πολύ πλάγια θέση με έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λούνιν για το 3-2.

Η Ρεάλ έπαιξε φουλ επίθεση για να ισοφαρίσει και στο 119' η Ατλέτικο «χτύπησε» στην κόντρα, με τον Ρικέλμε να πλασάρει για το τελικό 4-2.

Τα χρειάστηκε για ένα ημίχρονο η Μπαρτσελόνα

Προηγουμένως η Μπαρτσελόνα τα χρειάστηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στη μικρή Ουνιονίστας, η οποία αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία και στην προηγούμενη φάση απέκλεισε τη Βιγιαρεάλ. Μάλιστα, η ομάδα από τη Σαλαμάνκα άνοιξε το σκορ και στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα που για περίπου 45 λεπτά έδειχνε να τα έχει χαμένα.

Η ιστορία του αγώνα άλλαξε οριστικά στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τον Φεράν Τόρες να ισοφαρίζει (1-1). Ο Τσάβι επιστράτευσε ακόμα και τον Λεβαντόβσκι στο β' ημίχρονο και η πολιορκία λύθηκε οριστικά στο 69' και το 73' με δύο γκολ του Κουντέ και του Μπάλντε με τα οποία διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Στην προημιτελική φάση συνεχίζουν πέραν της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο και οι Σεβίλλη, Αθλέτικ Μπιλμπάο, Μαγιόρκα, Θέλτα, Σοσιεδάδ, Τζιρόνα.

Τα αποτελέσματα των 16

  • Χετάφε-Σεβίλλη 1-3
  • Αθλέτικ Μπιλμπάο-Αλαβές 2-0
  • Τενερίφη-Μαγιόρκα 0-1 παρ.
  • Βαλένθια-Θέλτα 1-3
  • Οσασούνα-Σοσιεδάδ 0-2
  • Τζιρόνα-Ράγιο Βαγεκάνο 3-1
  • Ουνιονίστας-Μπαρτσελόνα 1-3
  • Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 4-2 παρ./2-2 κ.δ.
Ρεαλ ΜαδρίτηςΚύπελλο ΙσπανίαςΑτλέτικο ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναειδήσεις τώρα