Αθλητισμός|20.01.2024 08:19

Ασκήσεις με μια μικρή μπάλα

Μάντη Περσάκη

Πάρτε μια μικρή μπάλα, στρώστε το χαλάκι σας στο πάτωμα και πάμε να κάνουμε μαζί λίγες ασκήσεις που θα ενδυναμώσουν το σώμα μας.

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι στο στρώμα και τοποθετώ την μπαλίτσα ανάμεσα στα γόνατα έχοντας λυγισμένα το πόδια. Εκπνέοντας και για 1’, κάνω μικρές πιέσεις στην μπάλα με τα γόνατα κρατώντας ίσια πλάτη.

ΑΣΚΗΣΗ 2

Ξαπλώνω στο στρώμα με τα χέρια τεντωμένα δίπλα στον κορμό και κρατώντας τη μπάλα με τα πέλματα και τα γόνατα όσο πιο ανοικτά γίνεται. Εκπνέοντας τεντώνω και τα δύο πόδια μαζί για προσαγωγούς και επαναλαμβάνω για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 3

Παραμένω στην ίδια θέση με τα πόδια τεντωμένα και ανοικτά στο πλάι και κρατάω την μπάλα με το ένα μου χέρι. Εκπνέοντας και για 1’, σηκώνω κορμό και προσπαθώ να περάσω γύρω από το ένα πόδι και επανέρχομαι στην αρχική θέση αργά. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πόδι.

ΑΣΚΗΣΗ 4

Ξαπλώνω στο στρώμα με πόδια λυγισμένα στον αέρα και τοποθετώ την μπάλα ανάμεσα στα γόνατά μου. Με εκπνοή πιέζω την μπαλίτσα με τα γόνατα και επαναλαμβάνω την άσκηση για 1’.

ΑΣΚΗΣΗ 5

Κάθομαι σε πλάγια θέση και στηρίζομαι στον αγκώνα για ισορροπία, κρατώντας την μπαλίτσα με τα χέρια και έχοντας το πάνω πόδι λυγισμένο και το άλλο τεντωμένο ελαφρώς στο πλάι. Εκπνέοντας και για 1’ σε κάθε πόδι κάνω άρσεις του τεντωμένου ποδιού.

άσκησηασκήσειςειδήσεις τώρα